Galerie FOTO. Stațiunea Mamaia, un imens șantier. Cum sunt așteptați turiștii de 1 Mai

1504
19

Articole de la același autor

Primarul Radu Mazăre a făcut o inspecție pe șantierele de pe faleză, din piațete și de la pasarele


Mai sunt doar câteva zile până când mii de turiști vor lua cu asalt stațiunea Mamaia. Judecând după cât de repede s-au vândut locurile de cazare pentru minivacanța de 1 Mai, turiștii nu s-au lăsat alungați de șantierele deschise la această oră pe faleză, în piațete și pe bulevard. Lucrările de reabilitare sunt în plină desfășurare și nu vor putea fi gata până la 1 Mai. În schimb, constructorii promit că vor izola zonele unde se lucrează și vor asigura accesul pietonal pe faleză. 


Primarul Constanței, Radu Mazăre a inspectat, în cursul zilei de vineri, mai multe perimetre cu șantiere. Călare pe bicicletă, edilul a vrut să vadă cu ochii lui cum se desfășoară reabilitarea și cum vor fi primiți turiștii peste trei - patru zile. Radu Mazăre nu a vorbit efectiv nici cu muncitorii, nici cu reprezentanții constructorilor și contractorilor, comunicând cu aceștia numai prin semne. "Este o inspecție mută. Pentru ca să nu fiu iar acuzat că am vorbit cu contractorii și că le-am dat de înțeles că eu sunt jupânul și că trebuie să primesc șpagă", a declarat primarul. Din borseta de la bicicletă, acesta a scos un calendar și le-a cerut constructorilor, tot prin semne, să-i arate când vor fi gata lucrările.


Este deschis accesul pietonal
Lăsând gluma la o parte, Mamaia încă este un imens șantier. În ciuda rigorilor impuse de proiectele europene, lucrările sunt întârziate în mai multe zone, atât în piațete, cât și pe faleze. În numai câteva zile, până la 1 Mai, nu se va mai putea face mare lucru. "Până la 29 aprilie terminăm betonarea în zona Cazino. În piațetă a fost turnat asfaltul și urmează să fie montat pavajul. Apoi, pe faleză, spre piațeta de la Perla se va betona până la 15 mai. De 1 Mai lucrăm normal. Pietonal se va putea circula, însă nu și cu mașini. Până la 15 mai va fi asfaltat tot sectorul", a declarat Constantin Văduva, reprezentantul firmei care face lucrările. 


Pistă pentru carele alegorice în piațeta Perla
În piațeta de la Perla s-a pus deja pavajul de două culori. Pe laterale este pavaj în culoare deschisă, iar în centrul este pavaj închis la culoare. "Pentru această zonă am ales două tipuri de pavele. Cele mai închise la culoare sunt pentru trafic cu greutate mare, indicând traseul pentru carele alegorice. Vor fi montați, ca și pe faleză, stâlpi de iluminat de 10 de metri înălțime, precum și șase panouri LCD de câte 12 metri pătrați, unde turiștii care nu vor mai încăpea în piață vor putea privi carele alegorice", a explicat primarul Mazăre.


Pe latura dinspre sud a piațetei de la Perla, lucrările s-au oprit la hotarele a două parcele de pământ, despre care primarul a spus că se află sub notificare pentru retrocedare. Așa se face că piațeta, în loc să aibă o formă dreptunghiulară, continuă între cele două terenuri. 


Prima pasarelă e gata până la 1 Mai
În ce privește pasarelele pietonale, singura veste bună vine de la cea dinspre Satul de Vacanță. Aceasta este deja montată pe poziție și va putea fi dată în folosință până la 1 Mai. "Până luni după-amiază (n.r. - 28 aprilie), pasarele iaht va fi gata și cu vopsitul și cu tot. Celelalte două sunt încă în lucru. Pe cea de la Rex sperăm să o finalizăm până la 15 mai, iar la Cazino mai durează, probabil până la 1 iunie", a explicat Banaga Dragoș, reprezentantul constructorului celor trei pasarele. 


Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
robert
26 aprilie 2014
puscaria

poate avem norocul sa nu mai vedem cum se revarsa kitsch-ul din "carele" mascariciului.

un curios
26 aprilie 2014
rușine mare

Cum își bate joc băiatul ăsta de noi toți. Constanța a ajuns un oraș de glumeți pe bani publici. A transformat totul într-un mare circ. Râde lumea de noi că ne conduce un măscărici.

un cetățean
26 aprilie 2014
chiar așa

E adevărat că firma care construiește acum la Mamaia este firma lui?!?

sindbad
26 aprilie 2014
Circ si prostime

Se face totul ptr mituirea pulimii, cocalarilor si taranilor de oras. Spatiile verzi dispar vazand cu ochii (vezi parc Tabacarie, Mamaia, etc), maidanezii sunt la ei acasa, joburile existente sunt majoritar ptr cei fara studii, fara niciun viitor, toaletele publice inexistente in Mamaia, ITM-ul va dormi in continuare fiind platit ptr asa ceva (Vezi Beirut-ul unde usor-usor se va pune batista pe tambal), la Constanta totul fiind o retea de hoti si interese, politicieni, afaceristi si sefi de regii, oameni ai legii,cu o culoare politica dupa cum bate vantul. Nu le trebuie decat micii si berea rasuflata, sambadromul, ptr ca asistatii si tiganimea sa-i voteze.

admirator
26 aprilie 2014
era de dorit

ca de 1 mai, Mazare sa fie in zeghe si sa primeasca vizitatori la gherla...

CARTACAI SORINA
26 aprilie 2014
MAZARE E CE-L MAI TARE PRIMAR

CEAVETI MA CU DOMNU MAZARE NESINTITILOR???NU V-A E UN PIC RUSINE E CE-L MAI BUN PRIMAR DIN TARA ASTA.DACA AJUNG-E EL PRESEDINTE O S-A VEDETI VOI BA SISHTILOR!!!

ro
26 aprilie 2014
tipic romanesc

Inselatorie pe fata. La fel si clipul ala de promovare. Cand iti ia banii de cazare, vrajeala totala, care alegorice, pasarele, drumuri, peisaje, vacanta de vis ce mai, dar dupa ce dai banii si ajungi la destinatie, surpriza - nimic nu e gata, totul e un mare santier si-ti pare rau acum ca n-ai ascultat-o pe nevasta-ta cand tipa sa-ti iei cizmele de cauciuc ca cica Mazare e un escroc si-ti ia banii degeaba. La puscarie ma cu asta ca nu mai tine, gata, ajunge, ajunge-te-ar boala ca pe Nicusor !

alo
27 aprilie 2014
muie mazare

La puscarie cu tine caine penal

eu,cainele maidanez
27 aprilie 2014
primaria cta si ecarisajul

(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEANtEu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi

VOLVO
2 mai 2014
INVIDIA....

Mazare este foarte competent, dar...invidia constantenilor parsivi se vede de la o posta. Mazare mergi inainte ca-i bine, in curand se vor legaliza si prostitutia si comisionul la lucrarile din banii publici...asa ca...baga mare la mare.... !!!

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0373 secunde