18 elevi ai Școlii nr. 29 "Mihai Viteazul", premiaţi la limba germană

24071

Articole de la același autor

La ora actuală, în foarte multe unităţi de învăţământ din România, inclusiv în judeţul Constanţa, se studiază limba germană, iar elevii obţin numeroase premii. Pentru ei, munca, talentul și pasiunea pentru limba germană înseamnă performanță şi asta o demonstrează, din plin, premiile obținute la concursurile la care iau parte.

De fiecare dată, profesorii lor îndrumători sunt extrem de mândri de rezultatele elevilor studioşi și spun că în spatele lor este multă muncă. De multe ori, în aceste școli, li se acordă diplome celor care au promovat examenul DSD de limbă germană, dar numai acelor tineri care au înregistrat rezultate remarcabile. Acesta este şi cazul celor 18 elevi din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța. În primăvara anului 2023, ei au susținut examenul de certificare în limba germană și toți au trecut examenul la nivelul B1. Reprezentanţii unităţii de învăţământ susţin că această performanță excelentă nu este doar un rezultat record în lunga istorie a claselor intensive de germană din școală, ci școala a fost una dintre cele doar trei dintre cele 30 de școli implicate în proiect care au atins o rată de 100% de promovabilitate. Astfel, elevii și cele două profesoare ale lor, Andra Neculae și Alina Preda, pot fi cu adevărat mândri de acest lucru.

Zilele trecute, participanții au avut parte de o serbare cu program festiv în curtea școlii. Mai întâi, au fost întâmpinați cu căldură în ambele limbi, germană și română, iar profesoara de germană le-a explicat în câteva fraze contextul istoric al sărbătorii.

Apoi, elevele din clasa a VII-a B au interpretat cântecul „Perfect” de Ed Sheeran. Nicoleta din clasa a VIII-a A a impresionat cu interpretările cântecelor „Avvezzo a vivere” și „Lascia il lido” de Nicola Vaccai. În plus, Ioana și Arianna din clasa a VII-a au recitat traducerea în limba germană a poeziei „Sonet I” de Mihai Eminescu. Apoi, a avut loc un mic quiz de cunoștințe despre cultura și civilizația Germaniei. După aceea, a urmat momentul mult așteptat și proaspeții absolvenți au primit diplomele meritate. La final, au fost felicitați și au primit cuvinte calde de la profesorii lor, precum și de la directorul școlii, prof. Carmen Guguș.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4799 secunde