Video VIDEO. Adăposturile antiaeriene din județul Constanța au nevoie urgentă de reabilitare

5206
VIDEO. Adăposturile antiaeriene din județul Constanța au nevoie urgentă de reabilitare - fond-adaposturi-antiaeriene-1696872858.jpeg

Articole de la același autor

În ultimele săptămâni au început să apară tot mai multe incidente la graniță, iar activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța în ceea ce privește verificarea adăposturilor civile din regiune se accentuează în această perioadă. Deși sunt verificate periodic de ISU, construcțiile trebuie să fie sigure pentru adăpostirea în caz de urgență, iar autoritățile să își îndrepte serios atenția către acest aspect.

În urma ultimului control făcut de echipele de acțiune ISU „Dobrogea”, s-a constatat că 29 din cele 114 adăposturi de protecție civilă din județul Constanța erau, atunci, nefuncționale. La nivelul municipiului Constanța, există 64 de adăposturi antiaeriene pentru protecție. În urma verificărilor, reprezentanții ISU au informat unitățile administrativ-teritoriale în cauză despre rezultatele găsite, pentru a lua măsuri. Cele mai multe adăposturi lăsate în paragină sunt: 11 adăposturi la Constanța, 2 la Mangalia, 3 la Eforie Nord, 5 la Techirghiol și unul în Ovidiu. Începând cu această săptămână, inspectorii ISU „Dobrogea” vor demara controale la adăposturile de protecție civilă care nu sunt funcționale. Conform legislației în vigoare, spațiul optim în adăposturi de protecție destinat unei persoane este de un metru pătrat.

La nivelul județului Constanța, sunt disponibile 114 adăposturi de protecție civilă care au o capacitate de adăpostire de 26.000 de persoane.

„Adăposturile de protecție civilă sunt locuri speciale amenajate în vederea protecției populației în cazul atacurilor aeriene, dar și în cazul producerii unor dezastre cum ar fi cele nucleare și cele chimice. Adăposturile de protecție civilă sunt constitute din beton armat și se amenajează la subsolurile clădirilor de locuit, dar și la subsolurile clădirilor industriale, social-administrative, dar și culturale. Marcarea și inscripționarea adăposturilor de protecție civilă se realizează pe ușa de acces în adăpostul de protecție civilă, dar și pe peretele de la intrarea în clădire sub forma unui triunghi de culoare albastră pe un pătrat de culoare portocalie”, spuneau reprezentanții ISU Dobrogea lunile trecute. La nivelul județului Constanța, refugiile sunt împărțite astfel: municipiul Constanța – 73 de adăposturi antiaeriene, Mangalia – 10 adăposturi, Techirghiol – 14 adăposturi, Cernavodă – 11 adăposturi, Valu lui Traian – 4 adăposturi, Ovidiu – 1 adăpost, Eforie Nord – 1 adăpost.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3959 secunde