2.000 de elevi constănțeni vor primi masă caldă la școală. Când și unde va fi implementat proiectul

1348
13
2.000 de elevi constănțeni vor primi masă caldă la școală. Când și unde va fi implementat proiectul - fondcirca2000deelevi-1478105540.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, Guvernul a aprobat programul pilot care prevede acordarea unei mese calde gratuite pentru elevii și preșcolarii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat, între care și Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" Constanța, unde sunt prevăzuți să beneficieze 1.145 de elevi, și Școala Gimnazială nr. 1 sat Văleni, structură a Liceului Tehnologic "Radu Prișcu" Dobromir, pentru alți 711 elevi.

Programul este prevăzut a se desfășura în timpul acestui an școlar, dar cel mai probabil acest lucru se va întâmpla, cu puțin noroc, din semestrul II, pentru că urmează un termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență adoptate pe 31 octombrie, în care Ministerele Sănătății și Educației vor elabora norme de aplicare, care se vor adopta prin Hotărâre a Guvernului.

Parte din Pachetul național antisărăcie care înlocuiește programul "cornul și laptele" pentru școlile incluse în faza de testare pilot, programul are scopul de a preveni și combate abandonul școlar.

Masa caldă sau pachetul alimentar vor fi asigurate pentru elevii și preșcolari în limita a 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar.

Suma necesară implementării acestui program-pilot este de 34,674 milioane lei, iar finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat. Autoritățile locale care implementează programul au posibilitatea să suplimenteze finanțarea din venituri proprii ale bugetelor locale.

Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare sau mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale. La închiderea programului-pilot, respectiv la finalul anului școlar 2016-2017, în urma analizei ministerului, pe baza rezultatelor obținute și interpretate lunar pe parcursul derulării proiectului, prin hotărâre a Guvernului se va decide oportunitatea extinderii acestui program la nivel național, precum și a modalității de implementare.

"Noi, deocamdată, suntem pe cele două programe «lapte și corn» și fructe în școli, iar în momentul în care va interveni «masa caldă» o să oprim programele sociale la care suntem acum. La momentul acesta nu știu dacă va fi masă caldă sau pachet suplimentar întrucât metodologia prevede două alternative. Dacă va fi pe pachet suplimentar achiziția se va face prin Inspectoratul Școlar și prin Primărie. Dacă va fi pe masă caldă, atunci rămâne de văzut cum vom proceda. În primă fază erau prevăzute 22 de școli, iar la noi eram încadrați cu 1.145 de elevi. În contextul în care noi acum la cantină avem doar doi bucătari, ar însemna să împărțim elevii în vreo 10 serii și să existe vreo șase bucătari. Dar nu cred că toate cele 50 de școli cuprinse în programul pilot au cantină și atunci bănuiesc că se va alege pachetul suplimentar", declara prof. Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Pedagogic.

Așadar, după cum se prefigurează, de la bune intenții la fapte e cale mai lungă decât anul școlar 2016-2017, mai ales că vor interveni și alegerile și nu se știe dacă după acestea masa caldă va mai fi atât de bine… privită. 

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Ivan pehlivan
4 noiembrie 2016
Concurs?!

Stimate Pruteanu,îs Ivan Pehlivan, călare p-un iepure șontorog, nici îmbrăcat,nici dezbrăcat, dar știu că cioban fără câine nu se poate! Aici nu e vorba de defulări și refulări, ci de normalitatea gramaticală a unui vorbitor doctor în filologie! RUȘINE!

Coleg de breasla
4 noiembrie 2016
!?

Doamna director este si prof de romană intr-o școala ce vrea sa formeze viitori invatatori ? Acum înțeleg cauza degradării învățământului românesc . Una dintre ele , bine-nțeles !

Ivan pehlivan
5 noiembrie 2016
Învățământ

Agramatismul colegei tale are și o anumită importanță, câtă vreme dânsa este director de școală europeană. Mă mir! Cu cât se afundă școala românească în cea europeană, cu atât Agramatismul crește! să fie de vină resursele pecuniare?!

13 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4166 secunde