Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, sărbătorit la un secol de viață

1332
Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, sărbătorit la un secol de viață - x-academicianul-stolnici-1688558364.jpg
Institutul de Antropologie „Francisc Rainer“ al Academiei Române, în parteneriat cu Universitatea Ecologică București, organizează joi, 6 iulie 2023, sesiunea aniversară dedicată profesorului Constantin Bălăceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani. Evenimentul va avea loc în Aula Academiei, începând cu ora 11.

Manifestarea va fi onorată de prezența acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, care va adresa un cuvânt de prețuire. Prea Fericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va aduce un omagiu și o binecuvântare de centenar, iar IPS Nifon al Târgoviștei și PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, vor omagia personalitatea prof. Constantin Bălăceanu-Stolnici ca boier al spiritului și binecredincios om de știință și de cultură. Dr. Georgeta Filitti și prof.univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea, membri de onoare ai Academiei Române, vor reliefa anvergura enciclopedică, de tip renascentist, a profesorului Constantin Bălăceanu-Stolnici. Din partea Ministerului Culturii va transmite un mesaj ministrul Raluca Turcan. În cadrul evenimentului vor mai lua cuvântul profesorii Dumitru Constantin Dulcan, Valeriu Stoica și Mircea Duțu, președintele Universității Ecologice București. Cercetător dr. Cristiana Glavce va transmite un mesaj din partea Institutului de Antropologie „Francisc Rainer“ al Academiei Române.

Festivitatea aniversară se va încheia cu lansarea volumului „Constantin Bălăceanu-Stolnici la 100 de ani“, apărut la Editura Academiei Române, și de cuvântul sărbătoritului, urmat de un concert susținut de Corul „Tronos“ al Patriarhiei Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.45 secunde