Alianța Franceză aduce "Sărbătoarea muzicii" la Constanța

849
Ajuns la cea de-a 29-a ediție, evenimentul ce reunește milioane de muzicieni și melomani din toată lunea în ziua solstițiului de vară, 21 iunie, "Sărbătoarea muzicii", va fi marcat și pe plan local, de Alianța Franceză.
Astfel, duminică, 20 iunie, Alianța Franceză invită publicul constănțean la un eveniment care va debuta la ora 18, la Muzeul de Artă, unde vor putea fi urmărite momente de muzică, dans și recitaluri. În prima parte a spectacolului le vom putea asculta pe prof. Mihaela Zăinescu, din cadrul Colegiului Național de Artă "Regina Maria" și pe asist. univ. drd. Mirela Voicu – Gheorghe, de la Universitatea "Ovidius". Va urma un recital de poezie, susținut de actrița Florina Bulgaru, și o vom putea admira, apoi, pe coregrafa Stela Cocârlea, într-un moment de dans. Spectacolul va fi încheiat de studenții anului II ai Facultății de Arte, secția "Actorie", clasa lect. univ. dr. Daniela Vitcu Hanțiu, care vor susține un moment de teatru-dans.
Tema propusă de organizatori pentru această ediție a sărbătorii este "Muzica la feminin": "De la muze până la eroinele repertoriului liric și la interpretele lor mitice, fără a uita marile voci ale jazz-ului, rock-ului, dar și doicile și cântecele lor de leagăn, «muzica la feminin» sugerează de la început o infinitate de variații, dar evocă și calea parcursă pentru ca femeile, adesea «interzise» în muzică, să-și poată cuceri locul binemeritat. Fie că sunt compozitoare, șef de orchestră, instrumentiste sau DJ, multe dintre ele, prin talentul și voința lor, pot aduce astăzi mărturie a marelui lor talent", se arată în comunicatul remis de Alianța Franceză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6551 secunde