Amendamentul pentru amnistierea doctorilor plagiatori se va rediscuta pe 28 martie

134
Amendamentul pentru amnistierea doctorilor plagiatori se va rediscuta pe 28 martie - amendamentplagiatori-1646761555.jpg

Articole de la același autor

Parlamentarul Ioan Moșteanu atrăgea luni, 7 martie, atenția asupra unei „hoții în Parlament”, referitor la amendamentul care i-ar fi amnistiat pe plagiatorii cu doctorate, introdus la un proiect de lege despre mediatorii școlari de către Cătălin Manea Zamfir, reprezentantul romilor (de la Asociația Partida Romilor „Pro-Europa"), în Camera Deputaților.

„Azi (luni, 7 martie – n.r.) a fost strecurat șmecherește în comisia de învățământ un amendament care îi scoate basma curată pe toți cei care au plagiat doctorate înainte de 2011, fără nici o legătură cu proiectul discutat în comisie (educația copiilor defavorizați)”, consemna Ioan Moșteanu.

Același parlamentar a anunțat, marți, 8 martie, că s-a reușit întoarcerea de la plen la comisie, pentru două săptămâni (28 martie), a proiectului cu amendamentul care amnistia doctorii plagiatori și care a fost descoperit de fostul președinte al Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup.

Justificat prin clarificarea cadrului legislativ în ceea ce privește retragerea titlului de doctor pe baza standardelor de calitate și etică profesională, amendamentul depus de Cătălin Manea era propus a se introduce la art. 170, după alineatul (1): „Sancțiunea retragerii titlului de doctor prevăzută la alin. (1) lit. b) se aplică pentru titlurile de doctor elaborate și acordate în baza standardelor de calitate și etică profesională stabilite în actele normative emise pentru punerea în aplicare a Legii educației naționale nr. 1/2011”.

Până în anul 2011 au fost atribuite 41.897 de titluri de doctor, existând zvonuri că acest amendament a fost introdus în… „beneficiul” actualului prim ministru Nicolae Ciucă, în baza căruia a devenit doctor în Științe militare în 2003 și care include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 și care a fost susținută la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0928 secunde