Premierul polonez, după ședința cu premierul Ciucă: „Vrem să ajungem să fim independenți energetic de Rusia”

142
Premierul polonez, după ședința cu premierul Ciucă: „Vrem să ajungem să fim independenți energetic de Rusia” - premier-1646316254.jpg

Articole de la același autor

Guvernele României şi Poloniei au semnat, joi, o serie de documente bilaterale în cadrul şedinţei comune care s-a desfăşurat la Varşovia, iar premierul Nicolae Ciucă a declarat că a obținut acordul premierului polonez ca o subunitate e militari polonezi să facă parte din grupul de luptă al NATO din România condus de Franța.


Astfel, a fost stabilit un Acord între Guvernul României şi Guvernul Republicii Polone privind cooperarea în domeniul industriei de apărare, semnat de către Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, şi Piotr Nowak, ministrul Dezvoltării economice şi al tehnologiei al Republicii Polone.

Potrivit Digi24 un alt document bilateral este Planul de Acţiuni pentru anii 2022-2026, acesta fiind parafat de către ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi omologul polonez, Zbigniew Rau.

Şefii diplomaţiei din cele două ţări au oficializat, totodată, un Memorandum de Înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia privind cooperarea diplomatică şi academică.


Un Memorandum de Înţelegere referitor la creşterea cooperării în domeniul rezervelor de stat şi asigurării resurselor pentru situaţii de criză a fost semnat de Georgian Pop, preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, şi Michal Kuczmierowski, preşedintele Agenţiei Guvernamentale pentru Rezervele Strategice din Polonia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3513 secunde