Aproape 7.000 de elevi din judeţul Constanţa, fără echipamente pentru şcoala online

257
Aproape 7.000 de elevi din judeţul Constanţa, fără echipamente pentru şcoala online - aproape7000deelevi-1605033732.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a centralizat datele transmise, săptămâna aceasta, de directorii de unităţi de învăţământ din judeţ privind situaţia elevilor care nu dispun, la această oră, de echipamente electronice cu care să poată participa la orele online.

„La data de 9 noiembrie, a fost raportat un număr de 6.899 de elevi din învăţământul de masă şi 368 din învăţământul special, care nu deţin dispozitive necesare accesării activităţilor de învăţare online. Elevii provin din 174 de unităţile de învăţământ, din cele 500 din judeţul Constanţa”, a declarat inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai.

Potrivit acestuia, soluţiile găsite de directorii de şcoli pentru a menţine contactul cu aceşti elevi se referă la materiale trimise la domiciliu, mesaje sms, comunicare telefonică sau prin aplicaţia WhatsApp. „La solicitarea părinţilor, elevii care nu au dispozitive, dar au conexiune la internet, primesc în custodie de la şcoală laptopuri şi tablete. Fişe de lucru vor fi transmise către elevi cu ajutorul părinţilor, aduse apoi la şcoală pentru evaluare, se comunică telefonic. Pentru fiecare elev, sunt imprimate săptămânal mape individualizate ce conţin fişe de lucru, mape ce sunt predate părinţilor, care sunt anunţaţi telefonic. Mapele servesc ca suport în activitatea didactic derulată prin toate mijloacele de comunicare disponibile, inclusiv aplicaţii de videoapel”, a mai spus şeful IŞJ Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5043 secunde