Bacalaureat 2023. Secretar de stat, Florin Lixandru, despre subiectele la probele scrise

224
Bacalaureat 2023. Secretar de stat, Florin Lixandru, despre subiectele la probele scrise - 31079603810226187549689499371410-1687762898.jpg

Articole de la același autor

La prima probă scrisă de astăzi, 26 iunie, de la Bacalaureatul 2023, cea de la limba și literatura română, au fost așteptați să se prezinte, în cele 16 centre, 4.498 de candidați constănțeni.

Zilele trecute, Florin Lixandru, preşedintele Comisiei de Bacalaureat, a declarat că va extrage două numere, primul de dimineață și al doilea, de rezervă. „Variantele de subiect sunt stocate pe un server la care are acces doar administratorul de rețea", a declarat Florin Lixandru. Întregul proces a fost securizat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, iar serverul nu a fost spart niciodată. "Se transmite parolă de acces la arhivă, se descarcă, după care, la o jumătate de ora se transmite parolă de deschidere a arhivei. Cu o ora înaintea examenului. Au mai fost mici probleme tehnice în teritoriu, fie că a picat conexiunea la internet, au rămas fără curent, cum s-a întâmplat ieri la Evaluarea națională", a declarat Florin Lixandru, preşedintele Comisiei de Bacalaureat.

Între timp, elevii au încercat să dezlege misterul, bursa subiectelor de BAC e în fierbere, conform observatornews.ro. Grupurile online pariază pe textul epic. Iar Moromeţii și Moară cu noroc sunt printre cele mai dorite opere literare. Poezia și romanul au picat cel mai des la Bacalaureat în ultimii ani. Iar la loteria autorilor cel mai des au câştigat Arghezi, Barbu, Bacovia, Blaga sau Eminescu, la egalitate cu romanele Ion, Enigmă Otiliei sau Moromeţii. Indiferent de subiecte, procentul pentru rată de promovare nu a fost deloc constant. Iar când s-au introdus camere video, procentul s-a prăbuşit abrupt, de la 70% aproape la 45%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5395 secunde