Cercul de informatică de la Școala 30, inaugurat cu două invitate din Bacău

277
Cercul de informatică de la Școala 30, inaugurat cu două invitate din Bacău - xscoala30-1673873316.jpg

Articole de la același autor

Din dorința de a atrage spre studiul informaticii cât mai mulți elevi, prin abordarea unor teme interesante, într-un mod interdisciplinar și mai puțin formal, Asociația EduSoft, condusă de Bogdan Pătruț, a iniţiat, în noiembrie 2018, proiectul „Programare cu răbdare”.

De atunci a adunat sute de copii de gimnaziu și liceu din toată țara, în peste 20 de centre din Bacău, București, Galați, Iași, Timișoara, Brăila, Zalău, Târgoviște, Mangalia care au avut ocazia să se întâlnească cu tineri de succes din domeniul IT.

Iată că începând de sâmbătă, 14 ianuarie, și în municipiul Constanța există un asemenea cerc, despre care prof. Bogdan Pătruț - profesor (din 2015) la Facultatea de Informatică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași - a afirmat: „Am o mare bucurie că am ajuns din nou pe litoral, cu cercul nostru de informatică, «Programare cu răbdare». Doamna profesoară Andreea Negoiță, ajutată de Daria, Maria, Andrei și Mario au reușit astăzi (sâmbătă, 14 ianuarie 2023 – n.r.) să-i inițieze pe copiii din Constanța în tainele programării cu răbdare. Voluntarele noastre de la Bacău, prezente la deschiderea activităților centrului de la Școala «Gheorghe Țițeica» din Constanța, Luiza și Alexandra, au creat atmosfera de joc de la finalul orelor fiecăreia din cele patru grupe”.

Recent, în articolul „Avalanșă de solicitări pentru cercul de programare din nou-înființatul laborator de informatică al Școlii 30”, prof. Andreea Negoiță (Popovici) declara că există grupe de elevi, până-n clasa a IV-a - circa 40, iar restul sunt grupe de gimnaziu și liceu. „Majoritatea sunt de la Școala Gimnazială nr. 30, dar s-au înscris și de la Școala nr. 7, de la Colegiul Pedagogic, de la Colegiul Mircea. Toate acestea vor fi posibile datorită existenței, din acest an școlar, a unui laborator de informatică, prin perseverența doamnei directoare Florentina Țigmeanu. Anul trecut a fost crunt pentru mine, pentru că a trebuit să predau programare și informatică, în clasă, pe caiet!”, mai preciza prof. Andreea Negoiță. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5908 secunde