Cercurile Palatului Copiilor din Constanța, suprasolicitate. "Din păcate, locurile sunt limitate"

7337

Articole de la același autor

Ca în fiecare an, la începutul lunii octombrie se deschid porțile celei mai solicitate instituții de învățământ din județul Constanța, în care nu se pun note, pentru că nu te ascultă profesorii, ci doar te îndrumă să-ți urmezi pasiunea sau - de ce nu? - să te redescoperi în zecile de cercuri prevăzute în planul de școlarizare.

Înființat în anul 1953, Palatul Copiilor Constanța aniversează șapte decenii de activitate, constituindu-se într-un reper al educației nonformale în spațiul dobrogean, aspect confirmat și de numărul mare de copii înscriși până în acest moment la activitățile cultural-artistice, științifice și sportive.

Sâmbătă, 30 septembrie 2023, începând cu ora 10, în sala de spectacole a Palatului Copiilor va avea loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2023-2024, prilej cu care elevii cercurilor artistice vor susține un spectacol.

În doar o lună, pentru că perioada de înscriere a debutat pe 1 septembrie, la cele 30 de activități artistice, științifice și sportive s-au înscris peste 5.000 de copii.

La o mare parte din activități s-au ocupat locurile, dar copiii se pot înscrie pe liste de așteptare. „Numărul mare de copiii care s-au înscris la activitățile educative din cadrul Palatului Copiilor Constanța ne-a luat prin surprindere. Din păcate, locurile sunt limitate, în conformitate cu planul de școlarizare aprobat”, a declarat prof. Roxana Mitan, directorul Palatului Copiilor.

Cursurile pe care le pot urma copiii în domeniul activităților cultural-artistice sunt: cursuri de pictură, dans popular, dans modern, artă teatrală și teatru școlar – balet.

De asemenea, funcționează cercuri de muzică ușoară, taraf, fanfară, ceramică și design vestimentar, modelaj din ceramică, dar și cultură și civilizație engleză.

Activitățile tehnico-științifice cuprind cercuri de studii europene și atelierul fanteziei, electronică, educație pentru cetățenie democratică, arheologie, informatică, matematică aplicată, horticultură și protecția mediului și navomodele.

În cadrul activităților sportive, profesorii îi învață pe copii înot, baschet, fotbal și șah.

Noutatea acestui an școlar este consemnată în cadrul Cercului de Ceramică-Modelaj, unde s-a înființat o grupă de „Artă în Arhitectură și Ambient", activitate coordonată de profesorul Radu Fulga.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3131 secunde