Cinci zile de activități oferite de Liceul „Lazăr Edeleanu” oaspeților polonezi și turci

208
Cinci zile de activități oferite de Liceul „Lazăr Edeleanu” oaspeților polonezi și turci - xliceullazaredeleanu-1654611076.jpg

Articole de la același autor

Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari a găzduit, la finele lunii trecute, prima mobilitate organizată în cadrul proiectului Erasmus+ „Act for a Sustainable Life”, derulat în parteneriat cu Polonia (coordonator de proiect) și Turcia.

Echipa formată din profesoarele Alina Bulgariu (coordonator), Arşaluis-Luiza Rîpeanu, Alina Oprean, Roxana Filip - director adjunct, Cristina Vasile și Petronela Dunăreanu a pregătit, pentru cele cinci zile de vizită, numeroase activități de conștientizare a nevoii de protecție a mediului, dar și a climei.

Prezentările introductive ale școlilor au fost urmate de un training de conștientizare a schimbărilor climatice, care a fost oferit de Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, activitățile din prima zi fiind completate cu o vizită la centrul de meteorologie, la Delfinariu, la Microrezervație, o vizită la Muzeul Național de Istorie și Arheologie, precum și o plimbare în zona peninsulară a orașului Constanța.

În cea de-a doua zi, echipele participante au mers la pădurea Comorova, din stațiunea Neptun, unde au avut loc acțiuni de ecologizare, urmate, în a treia zi, de instruirea elevilor năvodăreni cu privire la folosirea corectă a imprimantei 3D, prilej cu care au fost tipărite mici ecusoane, oferite elevilor și profesorilor. Au mai vizitat centrul de reciclare GreenTech, din localitatea Lumina, unde au primit informații despre activitatea desfășurată. De asemenea, elevii care au participat la activitatea de plantare a unui pomişor în curtea interioară a școlii, au plantat apoi răsaduri de flori la GardenShop.

În ultima zi a mobilității, a fost organizat un atelier handmade organizat în liceu, prilej cu care și-au demonstrat creativitatea. Spre final, au fost împărțiți în echipe transnaționale şi au scris impresiile lor despre această primă mobilitate în Romȃnia, realizând postere frumoase.

Următoarea mobilitate din cadrul acestui proiect va avea loc în Turcia, în luna octombrie 2022. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4261 secunde