Circa 300.000 lei, fonduri europene atrase de Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti”

661
Circa 300.000 lei, fonduri europene atrase de Liceul Tehnologic  „C.A. Rosetti” - x-liceul-rosetti-1703587770.jpg

Articole de la același autor

Începând din această lună și până în ianuarie 2025, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti”, în calitate de beneficiar, demarează proiectul „Dotarea cu laboratoare inteligente a”/ cod proiect F-PNRR-SmartLabs-2023-0381, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență Pilonul VI. Politici pentru noua generație. Componenta C15: Educație Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 295.133.9 lei, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene – Următoarea Generație UE.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator inteligent” pentru cadrele didactice. Proiectul vizează, de asemenea, creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile și combaterea excluziunii sociale, absenteismului și abandonului școlar

Activitățile derulate în cadrul proiectului constau în achiziționarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific) pentru dezvoltarea unui laborator inteligent digital, (smartlab) conform OME nr. 3497/2022. De asemenea, va fi achiziționat conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară și de software/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive, dar și conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ. Instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat prin două sesiuni de instruire. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.508 secunde