Colegiul „Mihai Eminescu” din Constanța, selectat pentru a participa la programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European”

372
Colegiul „Mihai Eminescu” din Constanța, selectat pentru a participa la programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” - scoalaambasador-1667206383.jpg

Articole de la același autor

Biroul de Legătură al Parlamentului European în România a selectat, în parteneriat cu Ministerul Educației, 10 școli la nivel național pentru a participa la cea de-a VII-a ediție a programului „Școli-Ambasador ale Parlamentului European” în România, printre care și colegiul nostru, singura instituție invitată din județul Constanța. Astfel, 15 elevi și 3 profesori vor organiza activități pe teme europene în cadrul și în afara școlii, un punct de informare despre UE și activități dedicate Zilei Europei. La finalul lunii iunie 2023 toate activitățile vor fi evaluate de consultantul Biroului de Legătură al Parlamentului European în România, care va decide decernarea titulaturii de Școală-Ambasador.

Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” urmărește sensibilizarea elevilor în legătură cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene. În cadrul acestui proiect, elevii și profesorii sunt familiarizați cu posibilitățile pe care le oferă cetățenia europeană, precum și cu rolul pe care îl are Parlamentul European în procesul decizional european. Proiectul încurajează elevii de liceu să participe activ la procesele democratice ale Uniunii Europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5268 secunde