De Ziua Cititului Împreună, Ameropa Grains celebrează lectura în comunitatea constănțeană

4700
De Ziua Cititului Împreună, Ameropa Grains celebrează lectura în comunitatea constănțeană - x-scoala-7-1707318832.jpg

Articole de la același autor

În săptămâna în care celebrăm comunitățile de cititori, Ameropa Grains aduce în Constanța o serie de ateliere de încurajare a lecturii.

De #ZICI ( Ziua Internațională a Cititului Împreună), miercuri, 7 februarie, scriitoarea Cristina Andone a susținut două ateliere de poveste în Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” din Constanța. De asemenea, ateliere de pictură și lectură au fost susținute și la Căminul Pentru Persoane Vârstnice din Constanta.

Joi, 8 februarie, la Biblioteca Județeană din Constanța, cu sprijinul Ameropa, va avea loc o suită de ateliere de poveste pe tema bunătății. Vor participa peste 250 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța. Biblioteca va beneficia de o donație de 50 de cărți din partea Ameropa Grains: ”Cartea Bunătății”, ”Cartea Bunătății. Povești din Dobrogea”, ”Cartea Bunătății. Povești din Moldova.” Cu acest prilej, în prezența autoarei, va fi lansat ultimul titlul din serie, cu povești inspirate de copilăria la sat. 

Vineri, 9 februarie, la Dor Mărunt, într-una dintre comunitățile Happy Grains, va avea loc un alt atelier de poveste, dedicat copiilor din Școala gimnazială nr 1. Astfel se va încheia seria de ateliere #ZICI, cu sprijinul Happy Grains și Ameropa Grains.

„Ziua Internațională a Cititului Împreună este nu doar despre drag de cărți dar și despre a fi împreună, într-o comunitate. Ne dorim să încurajăm mai mulți copii atât din Constanța cât și din zona rurală să aibă acest obicei bun de a se strânge împreună în jurul unei povești. Pentru Ameropa, comunitatea este o valoare extrem de importantă, pe care vrem să o încurajăm în toate proiectele noastre: credem în parteneriate, credem în puterea comunităților de a construi pentru viitor”, a declarat Monica Dianca, lider de proiect Happy Grains și coordonator CSR Ameropa Grains.

Companie agricolă fondată în Elveția, Ameropa Grains are la bază o afacere de familie în domeniul cerealelor și îngrășămintelor. În România, compania cuprinde, alături de Ameropa Grains, companiile Chimpex și Promat și are o semnificativă amprentă în județul Constanța, atât prin baze și silozuri din comunitățile rurale, dar și prin prezența în Portul Constanța, prin Chimpex, lider de piața în operațiuni portuare din 1975. În 2024, Ameropa celebrează 76 de ani de existență. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5563 secunde