Elevii din Mangalia sărbătoresc Ziua Mondială a Francofoniei

1271
Sâmbătă, 19 martie, la ora 11, în Sala Coloanelor a Cercului Militar Mangalia, are loc Festivitatea dedicată Zilei Mondiale a Francofoniei, intitulată "Copacul Francofoniei", organizat de Cercul Pedagogic de Limba Franceză din Mangalia.
Evenimentul va include un diversificat program artistic în limba franceză, susținut de către elevii Școlilor cu clasele I-VIII nr. 1, ai Școlii "Sf. Andrei", ai Școlii nr. 3, ai Școlii 23 August, ai Școlii Pecineaga, ai Grupului Școlar "Ion Bănescu" Mangalia, coordonați de prof. Simona Bădulescu, Alina Nicolae, Maria Tudorașcu, Alexandra Necula, Andrei Angelica, Vasilica Roșca.
De asemenea, va avea loc și un concurs de postere, colaje, desene, adresat elevilor de gimnaziu și liceu, ce vor pune în valoare cele 10 cuvinte ale Francofoniei 2011. Un alt concurs de limba franceză și civilizație francofonă - "Je suis fort en français" - a avut deja loc în toate școlile generale din orașul Mangalia și zona limitrofă.
Temele manifestărilor de anul acesta sunt solidaritatea și popularizarea valorilor culturale francofone, precum și creșterea respectului pentru păduri, în cadrul Anului pentru protecția pădurilor.
Principalul obiectiv al acestor activității este creșterea interesului pentru studiul limbii franceze și pentru cultura francofonă, dar și colaborarea eficientă între elevi și cadre didactice, din școlile și liceele din Mangalia și zona limitrofă, precum și sensibilizarea părinților pentru necesitatea de a studia limbi străine, în general, și limba franceză, în special.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Februarie 2011
Stire din Sport : Constanța și-a asigurat trei medalii
Vineri, 04 Februarie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu vrem să fim asociați cu Tusac"
Pagina a fost generata in 0.2375 secunde