Elevii Liceului „Ion Bănescu” din Mangalia, atrași de cariera militară

132
1

Articole de la același autor

În fiecare an pe 25 octombrie, românii sărbătoresc Ziua Armatei Române, ce amintește de un eveniment istoric extrem de important pentru poporul nostru. Această sărbătoare a fost introdusă în 1959, prin Decretul nr. 381.

În avans, chiar înainte de a intra în vacanță, elevii Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia au marcat această zi alături de o echipă formată din militari de la toate categoriile de forțe, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ militar și reprezentanți ai birourilor informare - recrutare în Amfiteatrul liceului în intervalul 12-14, după cum informează prof. Daniela Șemședin, consilier de imagine al acestui liceu.

Oaspeții au prezentat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a importanța Zilei Armatei Române, misiunile desfășurate de militari în țară și în teatrele de operații, precum și informații pentru cei interesați de o carieră militară.

Elevii au primit informații cu privire la faptul că Forțele Armatei Române sunt formate din trei categorii de arme: forțele terestre, forțele aeriene și forțele navale, care se află sub comanda Statului Major al Apărării, ce este subordonat Ministerului Apărării Naționale. Pe timp de război, președintele României este cel care exercită funcția de comandant suprem al Forțelor armate.

„Activitatea a fost primită cu interes de către elevi, în special de cei atrași de avantajele carierei militare”, afirmă prof. Virginica Barabaș, directorul Liceului „Ion Bănescu” din Mangalia

Comentează știrea

Initiativa Buna
25 octombrie 2022
Muzeul Marinei din Mangalia

Pt. Mangalia ar fi fost poate mai bine o prezentare la "Muzeul Marinei" sau o vizita la o unitate militara. (poate anul viitor)

Pagina a fost generata in 1.2807 secunde