Eveniment important pentru elevii talentaţi! Concursul Naţional "Piano Art", la Constanţa

743
Eveniment important pentru elevii talentaţi! Concursul Naţional
Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează în perioada 04-05 iunie 2022, cea de-a VI-a ediție a Concursului Național de Pian „Piano Art”!


Concursul vine în întâmpinarea elevilor talentați și dornici de afirmare având astfel ocazia de a-și valorifica potențialul artistic în fața unui juriu alcătuit din somități din domeniul cultural artistic, didactic.


Procesul de învățare al cântatului la pian este infinit, poate dura toată viața, el dezvoltă răbdarea, atenția distributivă, ambiția, educă personalitatea, schimbă comportamentul pianistului făcându-i un beneficiu pe parcursul pătrunderii în măiestria artei muzicale.
 

Studierea unui instrument precum pianul este extrem de benefic în formarea bunului gust, al simțului critic, al gândirii și inteligenței.
 

Conform regulamentului, concursul este deschis elevilor ce studiază pianul la: Școli populare de artă, Centre culturale, Case de cultură și mediul privat. Pot participa elevi cu vârste cuprinse între 6-15 ani care vor avea în repertoriu două piese diferite ca stil și gen și vor fi executate din memorie. Durata pieselor diferă de la o categorie la alta. Regulamentul concursului poate fi descărcat de pe site-ul instituției www.cctb.ro , secțiunea anunțuri.
 

Candidații își vor susține concursul pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, având la dispoziție un pian de concerte „Boston”, ce face parte din mult apreciata marcă „Steinway&Sons”. Concurenții vor avea ocazia, să atingă clapele unui instrument destinat pianiștilor concertiști consacrați din lume.


Toți concurenții vor trimite până la data de 03.06.2022 pe adresa de mail: scoaladearte.constanta@yahoo.com următoarele:
 

- fișa de concurs completată cu toate datele solicitate de către organizator;

- anexa pentru prelucrarea datelor cu caracter personal;

- copie certificat de naștere/copie carte de identitate;

- copie a dovezii achitării taxei de participare în valoare de 50 lei achitată în contul: RO96TREZ23121G335000XXXX;

Spre deosebire de edițiile precedente, anul acesta nu trebuie să trimiteți partiturile pieselor interpretate!


Documentele necesare înscrierii la concurs se pot trimite și prin poștă (data limită de trimitere este 27.05.2022) la adresa:

Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada"

Str. Dumbrava Roșie nr. 15, Constanța

Având mențiunea pe plic: Concursul "Piano Art".

Nerespectarea condițiilor de mai sus va avea ca efect eliminarea din concurs.

Nu se admit elevi ai liceelor sau școlilor de muzică.

Intrarea in concurs se va face în ordine alfabetică și se va afișa în timp util.Pagina a fost generata in 0.3103 secunde