Expoziție dedicată victimelor represiunii comuniste, vernisată la MINAC

5248
Expoziție dedicată victimelor represiunii comuniste, vernisată la MINAC - expozitie-minac-1710088245.jpg

Articole de la același autor

Din dorința de a păstra vie amintirea suferinței victimelor represiunii comuniste, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Muzeul Ororilor Comunismului în România (MOCR) organizează luni, 11 martie, ora 13.00, vernisajul expoziției „Rețeaua Memoriei - Identități, itinerarii și confluențe muzeale”, al cărei curator este Irina Hasnaș Hubbard.

La evenimentul care se va desfășura la etajul II al sediului central al MINAC vor prezenta: Constantin Aurel Mototolea, manager, și dr. Delia Cornea, muzeograf, șef Secție Expoziții și Muzee în Teritoriu, din partea MINAC, iar din partea MOCR - Alexandru Groza, manager, și Irina Hasnaș Hubbard, muzeograf.

Expoziția a fost deschisă publicului larg de sâmbătă, 9 martie, declarată Ziua Deținuților Politici Anticomuniști Români din perioada 1948-1989, și va putea fi vizionată până în data de 9 aprilie 2024, de miercuri până duminică, în intervalul orar 9:00 - 17:00.

Expoziția, aflată acum la cea de a doua itinerare, a fost inaugurată în luna decembrie 2023, la Memorialul Revoluției din 16-22 Decembrie 1989 Timișoara, bucurându-se de un număr total de 1.600 de vizitatori. Astfel, ea își propune, prin demersuri colaborative alături de ceilalți membri ai Rețelei, să traverseze atât harta României, cât și a Republicii Moldova, în scopul popularizării la nivel larg a proiectelor ce vizează activarea, păstrarea și transmiterea memoriei recente.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3479 secunde