GALERIE FOTO. Scriitorul Hervé Bellec față-n față cu elevii Liceului Teoretic ”Ovidius”

333

Articole de la același autor

Miercuri, 19 octombrie 2022, Liceul Teoretic „Ovidius” a fost gazda unui eveniment organizat de Alianța Franceză Constanța, eveniment care l-a avut ca protagonist pe scriitorul Hervé Bellec, alături de care s-au aflat Anne-Marie Cibaud, membru de onoare al Alianței Franceze, și Jacqueline Richard.

Președintele Alianței Franceze Constanța, Marinela Mitrenga, a prezentat modul în care colaborarea, de mai bine de 30 de ani, între Constanța și Brest a culminat cu evenimentul cultural desfășurat în aceste zile.

Scriitorul Hervé Bellec i-a purtat pe toți cei prezenți într-o călătorie a imaginației care a inclus momentul debutului carierei sale de scriitor, căutările întreprinse pentru a ajunge de la un simplu text la câteva zeci de cărți publicate, modul în care îmbină sonoritatea cuvintelor cu rezonanța instrumentelor muzicale, deschizând „ferestre” spre realități îndepărtate, pe care le-a făcut cunoscute cu umor și ingeniozitate. A răspuns întrebărilor elevilor care au fost curioși să afle cum se construiește o carieră de scriitor și cum își alege titlurile cărților sale.

Elevii Liceului „Ovidius” au pregătit oaspeților un moment teatral, parte a spectacolului cu care trupa „Amphithéâtre” (coordonatori prof. Lavinia Gheorghiu și prof. Cristina Gavrilă) va participa, în curând, la festivalul de teatru francofon pentru liceeni de la Arad, iar prof. Nadina Dima-Aldea a prezentat proiectul literar „Slam en image”, care a debutat în urma cu câțiva ani, tot în urma unei colaborări Constanta-Brest.

Fiecare participant la această întâlnire a păstrat emoția unei călătorii și a unei „ferestre deschise”, așa cum au fost ilustrate de scriitorul Hervé Bellec.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5101 secunde