Recunoaștere internațională pentru Liceul Teoretic "Ovidius", în studiul limbii franceze

1939
1
Recunoaștere internațională pentru Liceul Teoretic

Articole de la același autor

În istoria unuia dintre liceele de frunte ale Constanței, al cărui prestigiu se datorează muncii constante a profesorilor de ieri și de astăzi, care au știut să își slujească cu devotament meseria, reflectată în rezultatele elevilor, se mai scrie, zilele acestea, o pagină importantă – excelența în francofonie.

Ministrul francez al Afacerilor Externe atribuie marca de calitate instituțională „LabelFrancÉducation” instituțiilor școlare străine care asigură, în afara granițelor Franței și în cadrul propriului sistem de învățământ național, un învățământ bilingv francofon de excelență.

Apartenența la „LabelFrancÉducation” - o rețea de instituții răspândite în lumea întreagă - înseamnă garanția de a fi recunoscut drept o instituție locală de excelență. De asemenea, înseamnă participarea la servicii care permit consolidarea calității studiilor oferite: sesiuni de formare pentru profesori, posibilitatea unui sprijin financiar pentru proiecte de inovare pedagogică, participarea la seminarii a directorilor de instituții sau coordonatorilor secțiilor bilingve ale instituțiilor deținătoare ale certificării, o ofertă culturală online, schimburi și distribuiri de informații, resurse francofone și experiențe cu celelalte instituții deținătoare ale certificării „LabelFrancÉducation”.

Proiectul Liceului Teoretic „Ovidius” a fost înaintat Institutului Francez și Serviciului de Cooperare și Acțiune Culturală al Ambasadei Franței din România și a fost evaluat de o comisie consultativă interministerială care s-a reunit la sfârșitul lunii august pentru exprimarea avizului.

Pentru a putea deveni deținător al certificării „LabelFrancÉducation”, a fost necesară îndeplinirea unor condiții, precum: existența claselor de bilingv–franceză care să studieze cel puțin o disciplină nonlingvistică în limba franceză, implementarea unui plan de formare pedagogică de calitate pentru cadrele didactice implicate, pregătirea elevilor pentru certificările oficiale de limbă franceză DELF-DALF, acordate de Centrul Internațional de Studii Pedagogice, și existența unui mediu francofon (resurse educaționale, parteneriate școlare etc). Certificarea „LabelFrancÉducation” este atribuită pentru o durată maximă de trei ani.

„Obținerea «LabelFrancÉducation» ne onorează și ne îndeamnă să continuăm eforturile pentru promovarea limbii și culturii franceze în rândul elevilor și profesorilor liceului nostru!”, a transmis conducerea instituției constănțene. 



Comentează știrea

C-tin
14 septembrie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Parca Spiru Haret a indicat organizarea învățământului francez ??!!

Pagina a fost generata in 0.4584 secunde