GALERIE FOTO. Unirea Principatelor Române – sărbătorită în mod inedit la Liceul „Lucian Blaga”

634
3

Articole de la același autor

Un grup de elevi din clasele a XI-a B, a X-a A și a X-a B ale Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța, coordonat de profesoarele Florentina Reșit și Mariana Ștefan, a sărbătorit ziua Unirii Principatelor Române în mod inedit, după cum informează prof. Simona Dragomir, consilier de imagine.

Elevii și-au propus ca în anul acesta să realizeze o înregistrare video referitoare la importanța istorică a zilei de 24 ianuarie, eveniment major în istoria țării noastre.

Clipul video este realizat sub forma unui canal de știri și reportaje în care au fost rememorate crâmpeie din evenimentele acelor timpuri istorice, aducând în atenție faptele marcante ale domnitorului Alexandru Ioan Cuza, „Domnul Unirii”. Apoi elevii, plini de entuziasm, s-au prins în horă și au dansat Hora Unirii.

Materialul video va fi vizionat de fiecare clasă din Liceul „Blaga” sub îndrumarea profesorilor de istorie și va fi distribuit pe pagina de Facebook a liceului și pe site-ul unității școlare. „Prin acest tip de activitate s-au urmărit câteva obiective, cum ar fi: cunoașterea istoriei naționale și a momentelor aniversare, implicarea elevilor pentru a-și dezvolta încrederea în sine, spiritul de echipă și consolidarea sentimentului patriotic. Astfel, elevii au înțeles că trebuie să fie mai responsabili și să aibă o atitudine de prețuire și recunoștință față de strămoșii noștri care ne-au construit o țară”, a transmis prof. Iuliana Linea, director. 

Comentează știrea

Cătălina Banciu
24 ianuarie 2023
Panzariu Andrei

Andrei este cel mai cuminte și silitor elev din tot liceul nostru și prin simpla particulare a acestuia ma făcut sa fiu fericita

Stefan Cuta
24 ianuarie 2023
Andrei Panzariu

Ce frumos danseaza Andrei Panzariu!Felicitari pentru el!!

Panait Ștefan
24 ianuarie 2023
România

Pardon Pardon

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5292 secunde