George Măndilă: "Festivalul de Muzică Ușoară este o parte din spiritul și eleganța stațiunii"

1045

Articole de la același autor

Recentul sfârșit de săptămână a adus la Mamaia, perla litoralului românesc, strălucirea zilelor sale de glorie. După o pauză de 12 ani, Festivalul de Muzică Ușoară s-a reîntors pentru a-și celebra impresionanta ediție jubiliară, cea de-a 60-a. Nostalgia și emoția au inundat Piațeta Perla, unde mii de spectatori s-au adunat pentru a asista la renașterea unui simbol muzical și cultural emblematic pentru România.



Cele mai cunoscute șlagăre ale muzicii ușoare românești au răsunat în trei seri de spectacol absolut și au purtat audiența într-o călătorie în timp, printr-un repertoriu vast, care înglobează istoria ultimilor 60 de ani ai stațiunii. Alături de stelele muzicii ușoare românești, Festivalul a adus pe legendara sa scenă și cele mai promițătoare voci ale noii generații, o simbioză perfectă între trecut și prezent.

„Este vital pentru Mamaia, stațiunea cu cea mai bogată istorie de pe litoralul românesc, să își păstreze reperele culturale. Festivalul de Muzică Ușoară este mai mult decât un eveniment muzical, este o parte din spiritul și eleganța stațiunii. Ne bucurăm nespus de această nouă pagină a poveștii sale fascinante și suntem determinați să asigurăm continuitatea acestui eveniment în fiecare an, de acum înainte", spune George Măndilă, președintele OMD Mamaia-Constanța.

Peste 2.000 de spectatori au asistat, în fiecare seară de festival, la recitalurile, concertele și momentele surpriză oferite de organizatori. S-au decernat premii, s-au depănat amintiri despre experiențele artiștilor, piesele și distincțiile obținute, de-a lungul timpului, în cadrul edițiilor anterioare ale Festivalului Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia’’. Artiștii au fost primiți cu multă căldură de către cei prezenți în Piațeta Perla, fiind răsplătiți pentru prestația excepțională și șlagărele interpretate în stilul inconfundabil cu aplauze îndelungi și lanternele telefoanelor mobile aprinse, legănate pe ritmul muzicii. Aceeași atmosferă emoționantă s-a regăsit nu doar în spațiul cu locuri amenajat de organizatori, ci și în afara acestuia, unde sute de iubitori ai muzicii care nu au mai prins bilete la festival au avut prilejul să urmărească show-ul pe un ecran instalat în Piațeta Perla. Tuturor le-a fost dor de „Mamaia” și s-a văzut din reacțiile lor că au așteptat cu nerăbdare ca tradiția acestui eveniment de referință pentru peisajul festivalier românesc să reînvie la malul mării.

Ediția de gală a Festivalului de Muzică Ușoară a reamintit de zilele în care Mamaia era nu numai un reper turistic, ci și un nucleu cultural vibrant. Prin aducerea acestor evenimente în actualitate, stațiunea redevine, pe lângă cea mai căutată destinație de vacanță din România, și un spațiu unde arta, istoria și turismul se îmbină în mod armonios.

Organizatorii și susținătorii promit că, începând cu anul viitor, festivalul va ocupa un loc permanent în agenda evenimentelor din Mamaia, reafirmându-se ca principalul punct de atracție pe litoral, în ultimele zile ale lunii august. Astfel, cea mai emblematică manifestare artistică românească va redeveni reperul cultural central al stațiunii atât pentru turiști, cât și pentru constănțeni, indiferent de vârstă sau generație.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3667 secunde