În premieră, un liceu teoretic constănțean a inițiat un proiect-festival de muzică rock

1682
În premieră, un liceu teoretic constănțean a inițiat un proiect-festival de muzică rock - x-liceul-george-calinescu-1712919919.jpg

Articole de la același autor

Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța a inițiat în premieră un proiect-festival inedit, care și-a propus să adune laolaltă toți elevii și profesorii iubitori de muzică în general și de genul muzical rock, în special. Recent, a avut loc la clubul Rock Halle din Constanța etapa finală a concursului de muzică rock din cadrul proiectului Snare Fest, organizat de acest liceu.

Această primă ediție din aprilie 2024 a constat în trei etape de proiect, respectiv competiția școlară “Cânt pentru Școala Mea!”, la care au participat 43 elevi, simpozionul „Muzicologia Ubicuă de la Teorie la Practică”, dedicat lucrărilor elevilor (Sunt textier!) și profesorilor (Muzică și versuri în contemporaneitate) și finala concursului de muzică rock (Snare Fest: The Final Countdown), organizată la cel mai popular club rock din Constanța, Rock Halle. Ultima etapă include premierea elevilor câștigători la concursul de texte pentru cântece și spectacolul susținut de interpreții și trupele finaliste în festivalul de muzică rock.

Coordonatorii proiectului, prof. dr. Iuliana Dode, prof. Vasile Mihăilă, prof. dr. Daniela Ianole și prof. Elena Spătaru, au dorit să încurajeze creativitatea și performanța muzicală a tuturor elevilor talentați, sperând în extinderea acestui festival în anii următori prin atragerea unui număr cât mai mare de participanți.

Spectatorii prezenți la Rock Halle au avut parte de o după-amiază memorabilă de muzică live și atmosferă plină de emoție. Tinerii artiști finaliști și-au etalat talentul muzical, creativitatea, dar și abilitățile de comunicare și organizatorice, demonstrând că dragostea pentru muzică poate depăși orice limite, indiferent de vârstă.

„Snare Fest este un proiect de suflet, iar prin intermediul acestuia dorim să atragem elevii spre adevăratele lor valori și să îi încurajăm să se dedice unor activități ce le pot dezvolta diferite tipuri de competențe, mai ales inteligența emoțională. Liceul nostru se bucură de mulți elevi iubitori de muzică, care cântă la diferite instrumente. De aici a luat naștere acest festival, ce are ca scop încurajarea elevilor în a aborda cu pasiune atât studiul limbilor străine, cât și educația muzicală”, spune prof. dr. Iuliana Dode, director adjunct și inițiatorul proiectului.

„Liceul Teoretic George Călinescu se remarcă din nou prin activități ale căror obiective au elevul în centrul atenției. Proiectul-festival Snare Fest înseamnă multă dedicare din partea elevilor implicați și din partea profesorilor coordonatori, iar rezultatele pe care le-am văzut demonstrează că tinerii au sau doresc să își formeze valori autentice, mai ales când sunt îndrumați și susținuți de profesori,” declară prof. Vasile Mihăilă, director al Liceului Teoretic George Călinescu.

 

 

 

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.002 secunde