Liceenii de la Energetic au lucrat împreună cu colegi din Franța și Austria la realizarea unui robot

438
Liceenii de la Energetic au lucrat împreună cu colegi din Franța și Austria la realizarea unui robot - liceul-energetic-1-1680881151.jpg

Articole de la același autor

Pe lângă susținerea simulării naționale a probelor scrise de Bacalaureat, la care au participat elevii claselor a XII-a, în săptămâna 27-31 martie 2023, în Liceul Energetic Constanța s-au derulat numeroase activități aferente programului „Școala altfel”, cum ar fi stagiile de pregătire practică pentru unele clase a XI-a și a X-a, excursii în Dobrogea (clasele IX-X), un alt eveniment foarte important a avut loc.

Liceul constănțean a fost gazda a 32 elevi și opt profesori din Franța și Austria, care au participat la întâlnirea din cadrul proiectului Erasmus+ KA229 ”Euro robots FAR”, în care școala este parteneră. Aceasta a fost a treia întâlnire a reprezentanților celor trei licee participante în proiect (Lycee Polyvalent la Briquerie – Franța, coordonatorul proiectului, HÖHERE TECHNISCHE BUNDES-LEHR-UND VERSUCHSANSTALT INNSBRUCK, ANICHSTRAßE – Austria și noi). Obiectivul principal al proiectului vizează participarea elevilor la concursul internațional Technobot Challenge, cu un robot creat și dezvoltat în colaborare. Cele trei echipe au conlucrat în vederea realizării robotului ce va participa la secțiunea Sumo Challenge din cadrul competiției și în acest an școlar (în luna iunie 2023, în Thionville, Franța).

Activitățile derulate pe parcursul întregii săptămâni, atât cele tehnice, de specialitate, cât și cele culturale, i-au încântat nu numai pe elevii și profesorii din Franța și Austria, cât și pe liceenii (clasele IX-XI) selectați în proiect.

„Mulțumiri și felicitări tuturor cadrelor didactice implicate în organizarea și derularea acestor activități, în special prof.dr. Kamel Musa - coordonatorul proiectului, și bibliotecar Mihaela Mictar - responsabil cu diseminarea rezultatelor proiectului”, a transmis prof. Claudia Nițu, directorul Liceului Energetic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.327 secunde