Liceenii de la Energetic au povestit experiența practicii din Spania și Portugalia

350

Articole de la același autor

Chiar dacă anul școlar 2021-2022 s-a încheiat de aproape o lună, Liceul Energetic Constanța a fost, zilele trecute, gazda conferinței finale de diseminare a activităților din cadrul proiectului nr. 2020-1-RO01-KA102-079307, cu titlul „Educație și formare profesională durabilă în spațiul european prin mobilități Erasmus+”.

Proiectul a plecat de la nevoile identificate la nivel instituțional care au relevat necesitatea asigurării unei educații pentru dezvoltare durabilă prin schimb de bune practici.

Echipa de proiect a prezentat contextul general în care s-a desfășurat proiectul, obiectivele și rezultatele așteptate, modul în care s-au desfășurat stagiile de practică la agenții economici, rezultatele tangibile și intangibile ale proiectului: portofolii de practică, diplome de participare, certificate Europass, filme, albume foto în format digital, prezentări PowerPoint, platforma de rezultate Erasmus +, gradul de atingere a competențelor profesionale și lingvistice etc.


La mobilitățile din Spania și Portugalia au participat 30 de elevi de la calificările Tehnician în instalații electrice și Tehnician în automatizări, care au fost însoțiți de două cadre didactice de specialitate din Liceul Energetic, organizațiile de primire fiind MLG Electrosolar Granada S.L. și Ferreirolux – Comércio e Industria de Material Eléctrico, Lda, cu sprijinul organizațiilor intermediare MEP Europroject Granada și Associacao Intercultural Amigos Da Mobilidade.

La conferința de pe 29 iunie, cei 111 participanți (profesori, elevi, părinți, agenți economici, reprezentanți ai comunității locale) au primit broșura proiectului. Elevii și-au expus punctele de vedere proprii referitoare la activitățile desfășurate în perioada mobilităților, în Spania, respectiv Portugalia, apoi fiecare grupă de participanți a susținut câte două demonstrații practice în fața auditoriului.

La final, au fost vizionate filmele mobilității, realizate de către elevi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4778 secunde