Ministrul Educaţiei anunţă că elevii nu mai primesc note la sport, muzică şi desen

230
1
Ministrul Educaţiei anunţă că elevii nu mai primesc note la sport, muzică şi desen - sorin-1661361331.webp

Articole de la același autor

Sorin Cîmpeanu anunţă modificări în sistemul de învăţământ. Vor fi acordate calificative în loc de note pentru a încuraja elevii să participe la ore.


Ministrul Educaţiei a anunţat, ieri, pe pagina sa de Facebook, că sistemul de evaluare prin calificative va încuraja participarea elevilor la disciplinele Educație Fizică, Educație Plastică și Educație Muzicală, fără a simți presiunea notei.

Sorin Cîmpeanu a spus că elevii vor primi Foarte bine, Bine, Suficient și Insuficient în loc de note, iar această măsură are scopul de a îi încuraja pe elevi să participe la aceste ore.

Excepţie fac însă elevii de la liceele sau şcolile cu profil sportiv sau profil vocaţional. Aici se vor acorda în continuare note de la 1 la 10.


Sorin Cîmpeaunu a precizat că numărul de ore alocat acestor discipline nu va scădea, ci cel mai probabil ar putea să crească începând abia din septembrie 2023.

Aceste modificări fac parte dintr-un amplu pachet de legi, Legile Educaţiei, care ar trebui aprobate în curând în Guvern, pentru ca mai apoi să ajungă în Parlament pentru dezbateri şi vot, în sesiunea ce începe săptămâna viitoare.

"Peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00, iar aproape 90% au media anuală 10.00 la disciplina Educație Fizică. La Educație Muzicală și Educație Plastică cca. 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00.



Comentează știrea

C-tin
24 august 2022
noi și ai lor

Corect !!!

Pagina a fost generata in 0.4053 secunde