Modificări la admiterea în clasa a IX-a pentru licee de top ale Constanței

4892

Articole de la același autor

Recent încheiatul Târg al Ofertei Educaționale, desfășurat sub genericul „Alege-ți drumul corect!” la Palatul Copiilor din Constanța, a oferit sutelor de elevi constănțeni prilejul de a afla câte clase a IX-a vor avea la dispoziție pentru viitorul an școlar, întrucât broșura pentru admitere nu a fost încă finalizată în forma tipărită.



Inspectoratul Școlar Județean Constanța a reușit, totuși, să publice pe site-ul oficial broșura, imediat ce Guvernul a aprobat, cu o întârziere de trei zile, proiectul de HG privind cifra de școlarizare pentru anul 2024-2025.

Cifră de școlarizare care, în linii mari, a rămas identică cu cea de anul trecut, în ciuda faptului că statisticile arată o creștere a numărului de absolvenți de gimnaziu.

Comparând, așa cum v-am obișnuit în fiecare an, numărul de clase a IX-a - învățământ liceal cu frecvență zi care urmează a fi ocupate prin repartizare computerizată în această vară, în județul Constanța, am remarcat și câteva modificări.

Prima dintre acestea privește Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, care pentru anul viitor nu va mai avea o clasă de științe sociale. Pentru cei interesați de acest prestigios colegiu, vor exista 52 de locuri împărțite între o clasă de filologie, bilingv engleză, și o clasă de matematică-informatică.

Rămânând în sfera elitelor, am putut constata și la Liceul Teoretic „Traian” o modificare, în sensul în care s-a renunțat la studiul bilingv germană la specializarea Științe ale Naturii. Vor exista două clase de mate-info, dintre care una bilingv engleză, și două de științele naturii, dintre care una de bilingv engleză.

De asemenea, o modificare am remarcat și la Liceul Teoretic „George Călinescu”, unde s-a păstrat numărul de clase a IX-a, dar în locul unei clase de Științe ale naturii s-a preferat alocarea a trei clase de Filologie.

La Liceul Teoretic „Callatis”, în locul specializării Filologie a fost preferată o clasă de Științe sociale. Așa încât pentru anul școlar viitor cele 104 locuri sunt împărțite astfel: 52 locuri mate-info, 26 locuri – Științe ale naturii și alte 26 locuri – științe sociale.

La Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti”, în locul clasei de Mecanică, de la anul va exista o clasă a IX-a de Comerț.

Au dispărut clasa de Protecția Mediului de la Liceul Agricol Poarta Albă, precum și clasa de Electronică automatizări de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” și clasa de Mecanică de la Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” Medgidia.

Specializările Liceului Tehnologic „Pontica” din Constanța au suferit o „reașezare”, păstrându-se numărul de locuri. Dacă anul trecut au fost două clase cu specializarea Agricultură și una de Economie, anul viitor vor exista doar o jumătate de clasă cu specializare Economie și două clase și jumătate de Agricultură.

Reamintim că, potrivit calendarului oficial, înscrierile pentru admiterea la liceu, în 2024, vor începe pe 11 iulie, iar repartizarea candidaților are loc pe 24 iulie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3127 secunde