Peste 100 de elevi pasionați de chimie au participat la Concursul "Sorin Roșca"

243
Peste 100 de elevi pasionați de chimie au participat la Concursul

Articole de la același autor

Zilele trecute, a avut loc ediția inaugurală a Concursului "Sorin Roșca", dedicat elevilor pasionați de chimie din județul Constanța. Organizat în parteneriat de Societatea de Chimie din România (SChR) – filiala Constanța, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” (CNMB) Constanța, evenimentul a atras peste 100 de tineri din opt colegii naționale și licee de prestigiu din zonă.

Scopul principal al concursului a fost promovarea educației în domeniul chimiei, alături și identificarea și recunoașterea elevilor talentați și pasionați de această știință fascinantă. Participanții au fost provocați să își pună la încercare cunoștințele într-o probă de evaluare scrisă desfășurată la CNMB Constanța, timp de două ore. Cu emoție și determinare, aceștia au demonstrat implicare și concentrare în rezolvarea subiectelor.

Cei 105 elevi au reprezentat cu mândrie CNMB Constanța, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța, Liceul Teoretic „Traian” Constanța, Liceul Teoretic „Decebal” Constanța, Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța, Liceul Teoretic „George Emil Palade” Constanța și Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia.

Prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu, președintele filialei Constanța a SChR, a exprimat bucuria și aprecierea pentru implicarea și efortul depus atât de elevi, cât și de cadrele didactice în organizarea și desfășurarea concursului. Evenimentul a fost considerat o piatră de temelie pentru ceea ce speră să devină o tradiție în domeniul chimiei la Constanța.

”Ne bucură implicarea tinerilor participanți, reuniți în număr mare, apreciem efortul depus de cadrele didactice în organizare, dar și în etapa premergătoare, de pregătire a elevilor, și putem spune că răspunsul comunității constănțene, coagulată în jurul acestei frumoase științe, a așezat o piatră de temelie în ceea ce sperăm să fie o tradiție a Concursului de chimie «Sorin Roșca», la Constanța. Această mare și regretată personalitate, profesorul Sorin Roșca, a adus un aport semnificativ în dezvoltarea chimiei în spațiul dobrogean, iar astăzi pasionații de chimie pășesc cu încredere, spre noi culmi, pe un drum bătătorit de iluștrii noștri predecesori”, relatează prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu, președintele filialei Constanța a SChR.

Concursul "Sorin Roșca" își datorează numele legendarei figuri a învățământului chimic românesc, prof. univ. dr. ing. Sorin Roșca, care a adus un aport semnificativ în dezvoltarea acestei discipline în Dobrogea și în întreaga țară. Prin implicarea sa, prof. Sorin Roșca a inspirat generații întregi de tineri pasionați de chimie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2628 secunde