Isprava generației viitorului. Patru elevi constănțeni, premiați național pentru ingenioase proiecte "Made for Europe"

3290
Isprava generației viitorului. Patru elevi constănțeni, premiați național pentru ingenioase proiecte

Articole de la același autor

Școlile constănțene sunt veritabili ambasadori prin proiectele europene de parteneriat în care sunt implicate an de an, promovând imaginea pozitivă a valorilor educației românești. Produsele realizate în cadrul acestor proiecte sunt concepute și realizate de elevi și profesori, iar pentru a fi puse în valoare a fost inițiat, în 2006, Concursul „Made for Europe”, sub forma unui târg de produse educaționale.



La finele lunii trecute, la Palatul Copiilor, departamentul proiecte europene din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța organiza etapa județeană a Concursului „Made for Europe” 2024, în care 10 instituții de învățământ au prezentat 13 produse realizate în cadrul proiectelor finanțate prin programe europene: Erasmus+ SCH și VET, eTwinning, Acreditare Erasmus. La finalul jurizării județene, patru proiecte se calificau pentru etapa națională.

Sâmbătă, 27 aprilie, seara, prof. Claudia Portase, inspector școlar pentru proiecte europene, a răspândit isprava celor patru elevi constănțeni, la finele celei de-a XVI-a ediții naționale a Concursului Național „Made for Europe” 2024 găzduit de stațiunea Călimănești (Vâlcea).

„Juriul, format din 17 evaluatori cu experiență în derularea proiectelor europene, a acordat echipei constănțene patru premii I, ceea ce a făcut ca județul Constanța să devină lider național. Felicitări elevilor!”, a transmis prof. Claudia Portase, inspector școlar proiecte europene.

De precizat că în cadrul acestei a XVI-a ediții au participat 124 de elevi din 40 de județe, care au prezentat produse realizate în cadrul proiectelor finanțate prin programe europene: Erasmus+ SCH și VET, eTwinning, Acreditare Erasmus, EPAS, POCU, PNRAS.

Același inspector Claudia Portase a transmis că produsele realizate, concepute și create prin contribuția elevilor și a profesorilor din fiecare școală parteneră în proiect au fost extrem de diverse și s-au remarcat prin creativitate, transferabilitate, caracter practic și au valorizat competențele dobândite de elevi. Aceste produse reprezintă resurse educaționale ale căror beneficii sunt nelimitate, atât pentru profesori, cât și pentru elevi.

Cei patru elevi de ispravă sunt: Robert-Alexandru Bantaș, de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia, pentru produsul „Sistem de sortare a deșeurilor activat prin voce”. El a primit și Premiul Special ERASMUS de la ANPCDEFP; Sali Aleda-Esra, de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia, pentru produsul „Sistem de irigare automată a plantelor”; Sara-Maria Diaconu, de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța pentru platforma e-learning Booktrailers, și Alexia Munteanu, de la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța, cu e-book-ul „The shapes in our lives- secțiunea eTwinning”.

„Performanța echipei constănțene este unică și extraordinară. Munca, pasiunea, implicarea, perseverența, creativitatea și coordonarea elevilor de către profesori dedicați au făcut ca în acest an județul Constanța să fie apreciat și premiat pe măsură. Felicitări elevilor, părinților, profesorilor coordonatori și echipelor din școlile care implementează proiecte europene! Este un rezultat de excepție!”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4914 secunde