Performanță de excepție a elevilor constănțeni la etapa națională a Concursului Made for Europe 2024

705
Performanță de excepție a elevilor constănțeni la etapa națională a Concursului Made for Europe 2024 - fond-premii-1714289829.jpg

Articole de la același autor

În perioada 24-27 aprilie 2024 a avut loc etapa națională a Concursului Național Made for Europe 2024, în cadrul căreia au participat 124 de elevi din 40 de județe care au prezentat produse realizate în cadrul proiectelor finanțate prin programe europene: Erasmus+ SCH și VET, eTwinning, Acreditare Erasmus, EPAS, POCU, PNRAS.

Produsele realizate, concepute și create prin contribuția elevilor și a profesorilor din fiecare școală parteneră în proiect, au fost extrem de diverse și s-au remarcat prin creativitate, transferabilitate, caracter practic și au valorizat competențele dobândite de elevi. Aceste produse reprezintă resurse educaționale ale căror beneficii sunt nelimitate, atât pentru profesori, cât și pentru elevi.

„Juriul, format din 17 evaluatori cu experiență în derularea proiectelor europene, a acordat echipei constănțene patru premii I, ceea ce a făcut ca județul Constanța să devină lider național. Felicitări elevilor!”, a transmis prof. Claudia Portase, inspector școlar proiecte europene.

Cei patru elevi de ispravă sunt: Robert-Alexandru Bantaș, de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia, pentru produsul „Sistem de sortare a deșeurilor activat prin voce”. El a primit și Premiul Special ERASMUS de la ANPCDEFP; Sali Aleda-Esra, de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia, pentru produsul „Sistem de irigare automată a plantelor”; Sara-Maria Diaconu, de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța pentru platforma e-learning Booktrailers, și Alexia Munteanu, de la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța, cu e-book-ul „The shapes in our lives- secțiunea eTwinning”.

„Performanța echipei constănțene este unică și extraordinară. Munca, pasiunea, implicarea, perseverența, creativitatea și coordonarea elevilor de către profesori dedicați a făcut ca în acest an Județul Constanța să fie apreciat și premiat pe măsură. Felicitări elevilor, părinților, profesorilor coordonatori și echipelor din școlile care implementează proiecte europene! Este un rezultat de excepție!”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0526 secunde