Părinții constănțeni lasă fițele și renunță la grădinițele private, în favoarea învățământului de stat

3639
11
Părinții constănțeni lasă fițele și renunță la grădinițele private, în favoarea învățământului de stat - fondinscrierigradi-1462551948.jpg

Articole de la același autor

În această perioadă, grădinițele din Constanța parcurg prima etapă a calendarului înscrierilor la grădiniță, prevăzută a se desfășura până pe 20 mai, și anume reînscrierile micuților care frecventează unitățile.


Inspectoratul Școlar Județean Constanța a făcut deja public planul de școlarizare, iar în municipiul Constanța cele mai multe grupe se găsesc la Grădinița cu program prelungit nr. 36 "Steluțele Mării", din cartierul Inel I.


Am discutat, ieri, cu prof. Georgeta Adam, directorul acestei instituții, dacă nu vor exista probleme în ocuparea celor 18 grupe, ținând cont că înscrierile la clasa pregătitoare au… deturnat oarecum părinții de la planurile lor. "Dacă anul trecut, am avut ceva emoții și am ajuns să prelungim înscrierile până în luna august, de data aceasta am convingerea că nu vor mai fi probleme. Am primit numeroase telefoane încă din timpul anului școlar, de la părinți care vor să renunțe la grădinițele private și să vină la stat. Iar faptul că s-a introdus înscrierea online, asemănătoare celei de la școală, a redus drastic traseismul părinților de la o grădiniță la alta. Anul trecut, când s-a implementat, ne-a fost mai greu să ne obișnuim, dar acum vedem și partea bună. Nu-și mai pot înscrie copilul la șapte grădinițe în vară, iar în toamnă să se prezinte la una", a adăugat prof. Adam.


Întrebată cum de s-a ajuns ca părinții să prefere învățământul de stat, același ma-nager ne-a spus că cei mai mulți reclamă actul didactic și faptul că au alte așteptări atunci când plătesc sume mari de bani. "Nu om fi noi lux, pentru că aceasta este baza mate-rială de care dispunem, dar cadrele didactice sunt valoroase și căutate la recomandarea altor părinți care au avut la noi copiii. Pe când la particular, unii părinți spun că progresul copilului este aproape nul de la un an la altul", a afirmat același interlocutor.
Întrucât mulți dintre părinți și-au exprimat dorința de a vizita această unitate, sâmbătă, 14 mai, va fi declarată ziua porților deschise la Grădinița nr. 36.


v v v


O altă grădiniță foarte căutată în același cartier este "Lumea Poveștilor", care pune la dispoziție șapte grupe, iar în cartierul Tomis Nord, Grădinița "Amicii" dispune de 12 grupe. În cartierul Km 4-5 Grădinița nr. 38 oferă patru grupe, iar în Palas, tot patru grupe oferă și Grădinița nr. 31. 


Revenind la calendarul înscrierilor, copiii nou-veniți vor fi primiți în două etape, respectiv 23 mai - 17 iunie și 27 iunie - 29 iulie. Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) și grupa mică (copii de 3 ani). În baza HG nr. 1252/2012 și în limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
adevar
7 mai 2016
adevar

Invatamantul roman = trafic de straine = politica romana de distrugere poporele vecine = CACATUL LUMII=Romania. Sa imbogatit cel mai prost si mizerabil popor roman din trafic de straine?

adevar
8 mai 2016
adevar

Gradinita de stat ,,Cip si Dale"=Gradinita particulara.La aceasta gradinita de stat cu program prelungit se cer multi bani,nu se elibereaza niciodata chitanta.Ore obligatorii de optional dans aerobic ,etc...,platite de noi parintii ,foarte multe spectacole de teatru,cu o prestatie de proasta calitate, la pret mare, fara chitanta etc. Gradinita de stat =BANI,BANI SI NUMAI BANI =invatamant de stat gratuit.La gradinita particulara se elibereaza cel putin, bon fiscal si chitanta.Traiasca doamna educatoare,directorul.

parinte si cadru didactic
9 mai 2016
Ilegal

La aceiasi grdinita taxa de hrana este colectata de parinti fara eliberare de chitanta, ilegal. Exista trei grupe de program prelungit care nu functioneza la standerele celorlalte gradinite de stat cu program cu masa. Hrana este adusa de la o firma de catering fara sa existe asistenta si retetar pentru respectarea caloriilor pe grupe de varsta. Este o adevarata debandada, responsabilul de structura acceptand aceasta situatie si directorul scolii 5 care habar nu are trebuiau sa solicite inspectoratului post de administrator in atributiile caruia intra si organizarea, gestionarea si administrarea unei gradinite cu program prelungit si nu in atributiile unui cadru didactic, acesta raspuzand de procesul educational. Nu se respecta legea!

Răspuns la: adevar
Adăugat de : adevar, 8 mai 2016
Gradinita de stat ,,Cip si Dale"=Gradinita particulara.La aceasta gradinita de stat cu program prelungit se cer multi bani,nu se elibereaza...
Atentie parinti
9 mai 2016
Chip si Dale

La aceasta gradinita exista ingrijitoare si educatoare, prietene foarte bune cu tigara si alcoolul. Directorul habar nu are ce se intampla in ograda lui. Cine stie, poate are interese ascunse,sau atata poate el, de exista atatea nereguli.

Tania
9 mai 2016
Titlu gresit .. Nu sunt fite

Mai duceti hartie igienica si sapun lichid sa le ia babele alea de educatoarea acasa?? Mai dorm doi copii in pat in perioada vacantelor? Sunt 30 copilasi sufocati intr o grupa?? Asta e realitatea la stat

Chip si Dale=
9 mai 2016
Responsabilul de stuctura al gradinitei si directorul scolii 5

Responsabilul de structura sa faca in primul rand ordine si sa aduca la cunostinta directorului ce se intampla! Dar intai de toate sa se informeze amandoi si sa aplice conform legii functionalitatea unui sistem de invatamant in gradinita cu regim prelungit de stat. Responsabilul este cadru didactic din sistem de gradinita cu program normal si asa lucreaza in continuare cum a lucrat si in anii anteriori avand o singura grupa cu masa si somn inventata impropriu si cu incasari de bani aiurea, fara baza legala. Acum, prin venirea copiilor si a personalului de la gradinita ABC exista trei grupe cu regim de program prelungit si una singura u program normal ceea ce impune alte reguli, alte posturi- asistenta in permanenta, administrator... Nici directorul, profesor de sport netitular in scoala, pus si sustinut de fostul inspector Popescu nu stie de niciunele iar inspectoratul doarme ca de altfel si d-na Nicolae Irinela de la preprimar... Nu o intereseaza! Ce gradinita cu program prelungit din Constata, de stat functioneaza cu catering, fara administrator si asistenta in permanenta iar taxa de hrana o incaseaza parintii? Bataie de joc! Le-ar trebui niste reclamatii si controale!... Iar ISJ-ul sa se trezesca si sa faca ceea ce se impune!

Răspuns la: Chip si Dale
Adăugat de : Atentie parinti, 9 mai 2016
La aceasta gradinita exista ingrijitoare si educatoare, prietene foarte bune cu tigara si alcoolul. Directorul habar nu are ce se intampla in ograda...
parinte
9 mai 2016
Chip si Dale

Directorul gradinitei nu este educatoarea Jeni Stanciu?pentru ca ea le rezolva pe toate....

parinte
9 mai 2016
Chip si Dale

Gradinita ABC-sc.28 transferata la Gradinita Cip si Dale -Sc. 5 a avut post de administrator,dar ISJ-CTA a considerat,dupa transfer, ca doamna administrator sa ramana la Sc.28.De ce ?Probabil, interese ,interese,nu in favoarea copiilor.

Cine are tupeu...
9 mai 2016
da impresia ca e sef...

Le rezolva... si nu prea! Face valuri ca are gura mare. Responsabil structura este Doina Simion care, probabil ca sta in banca ei sa nu deranjeze cumva directorul si Isj-ul care il sustine pe director... Ca pe la noi, nimic nou!...

Răspuns la: Chip si Dale
Adăugat de : parinte, 9 mai 2016
Directorul gradinitei nu este educatoarea Jeni Stanciu?pentru ca ea le rezolva pe toate....
Sa nu deranjam
9 mai 2016
persoane "importante"

Intrebare... intrebatoare?!... Pai, ajungem la nemaipomenita si nemaiintalnita "mare doamna" stan. Postul de adm-tor care venea din ABC, ptr ca 28 nu avea nici ea acest post, a ramas acolo, la stan ca, mai mult ca sigur, asa si-a dorit madama director pe care ISJ nu o refuza, dupa cate se vede. De ce sa nu aibe stan in continuare un post pe care sa fie un om bun la de toate pe care sa-l frece stan si contabila ei cum vor... sa duca hartiile peste tot ca ele sunt mari doamne, sa faca munca de secretariat ca nu mai aproba un secretar sau jumtate de post de secretar, sa fie la cheremul lui stan si sa nu sufle in front, sa stea in scoala peste program... De cand este stan director a schimbat patru adm-tore... Si nu stan e nebuna, ci cele patru... Asta este isj C-ta, cuibul manevrelor! Ce treaba are isj cu gradinita formata din ABC si CHIP Si DALE?!... Cu stan are treaba, sa-i faca pe placa!... Nebunie totala... Tupeu fara margini si nesimtire, se cred pe mosia lor in frunte cu stan!

Răspuns la: Chip si Dale
Adăugat de : parinte, 9 mai 2016
Gradinita ABC-sc.28 transferata la Gradinita Cip si Dale -Sc. 5 a avut post de administrator,dar ISJ-CTA a considerat,dupa transfer, ca doamna...
11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5843 secunde