Scandal după Județeana de limba și literatura română

Părinții unei olimpice reclamă: "E un abuz, nu ne e frică de nimeni!"

4025
26
Părinții unei olimpice reclamă:

Articole de la același autor

Sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie a reprezentat pentru învățământul constănțean o perioadă de maximă tensiune, elevii cei mai merituoși participând la fazele județene ale olimpiadelor pe diverse discipline, primii clasați calificându-se pentru faza națională. 




Pe 28 februarie, eleva Vanesa Cupșan, din clasa a VI-a la Liceul Teoretic "Ovidius", cu cele 113 puncte obținute la faza județeană a Olimpiadei de limba și literatura română (președinte executiv, prof. Ana Maria Panțu, secretarul comisie, prof. Simona Tănase)
sărbătorea victoria primei calificări la faza națională. Nu avea de unde să știe că o contestație îi va nărui visul. 


Pe 1 martie, când s-au afișat rezultatele finale, descoperea că o colegă de la Școala "George Enescu" din Năvodari, care inițial obținuse 102 puncte, în urma contestării evaluării obținea 114 puncte și astfel se califica mai departe. 


Sesizare depusă la Inspectoratul Școlar Județean 


La aflarea acestei vești, părinții Vanesei s-au decis să răstoarne munții pentru a face dreptate fiicei lor. "Am depus la ISJ Constanța o sesizare cu nr. 269, în care reclamam încălcarea gravă a regulamentului", declara tatăl Cornel Cupșan, susținând cele afirmate cu art. 14 din Regulamentul specific privind organizarea și desfășurarea olimpiadei de limbă și literatură română - gimnaziu: "La oricare dintre etapele olimpiadei, în urma reevaluării la contestații, punctajul se modifică numai dacă între punctajul inițial și cel obținut la reevaluare este o diferență mai mare de 12 puncte, reprezentând 10% din punctajul maxim". 
"Am fost în audiență la Inspectoratul Școlar, unde s-a încercat să ni se explice că, de fapt, această prevedere ia în calcul și fix 12 puncte, dar și peste 12 puncte. Adică 1 și cu 1 fac și 3? Dacă dânsele sunt literă de lege și nu recunosc un viciu de procedură, noi, părinții, de ce nu am fi?", a mai întrebat tatăl fetiței. 
Iar mama, Teodora Cupșan, a adăugat: "E păcat de munca și eforturile doamnei profesoare Florentina Ionescu. Ea a lucrat cu elevii peste program, fie la bibliotecă sau căutând o clasă liberă. Nu ne permitem să o medităm pe Vanesa și cu atât mai mult ne doare că eforturile ei nu sunt recunoscute. Dacă tot acceptăm abuzuri peste abuzuri, unde se ajunge? Nu am de ce să-mi fie frică de nimeni pe munca cinstită a copilului meu!". 
Teodora Cupșan își dorește ca și alți părinți să-i urmeze exemplul și să nu mai treacă cu vederea atunci când știu că au dreptate. 


Se așteaptă răspunsul ministerului 


Ieri, de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prof. Alina Codreanu, inspector școlar general adjunct, ne-a informat că sesizarea părinților Vanesei Cupșan a fost trimisă spre rezoluție finală Ministerului Educației, de la care se așteaptă un răspuns. 
Cât privește greșeala profesorilor corectori care au generat această situație, același inspector general adjunct a spus că se vor aplica prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a competițiilor școlare. 


Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 3 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Justitiara
20 martie 2016
ISJ nu a respectat metodologia

Matematica... Bat-o vina! Citeste cu atentie metodologia, vezi punctajul dupa contestatie, citeste cu atentie articolul din presa si mai vorbim.

Mihail mic
20 martie 2016
ISJ -Matematica, romana

Mă ucide ea, matematica! Încet.....

Juristul
20 martie 2016
ISJ CE LEGI APLICA?!

Ce treaba are Metodologia cu greseala profesorilor care au generat diferenta de punctaj dupa contestatie? Sa caute in Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. Poate o gasi pe acolo ceva, macar asa, de ochii lumii .

Justitiarul
20 martie 2016
ISJ NU CUNOASTE SI NU RESPECTA LEGEA

Legea 128/1997 -Statutul personalului didactic ART. 116 Sancțiunile disciplinare, care se pot aplica personalului prevăzut la art. 115, în raport cu gravitatea abaterilor, sunt: a) observație scrisă; b) avertisment c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizația de conducere, de îndrumare și de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni; d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții didactice superioare sau pentru obținerea gradelor didactice ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control; e) destituirea din funcția de conducere, de îndrumare și de control din învățământ; f) desfacerea disciplinară a contractului de muncă. Propunerea de sancționare se face de către director sau alte organe prevăzute la art. 117.

parinte
21 martie 2016
Felicitari familiei Cupsan!

Felicitari d-nei. si d-lui. Cupsan! Ma bucur enorm ca nu au dat din umeri si nu i-au zis fiicei lor "asta e, poate la anul, draga noastra ...". La acesta olimpiada s-a depunctat si limbajul prea elevat pe care unii participanti (cel putin copilul meu) l-au avut. Pe motiv ca "un copil de 11 - 14 ani nu poate avea un asemenea limbaj si ori a copiat argumentarea/compunerea pe un text la prima vedere, ori nici el nu stie prea bine ce inseamna toate cuvinetele pe care le-a scris automat." Automat ar putea raspunde la un calcul, la o conexiune logica, dar la o compunere ASUPRA UNOR TEXTE LA PRIMA VEDERE, cum poate un copil de 11 - 14 ani sa raspunda "automat" ? S-au puncat simplitatea textelor, chiar stangaciile "dragute", iar peste scrierea dezordonata, uneori ilizibila si cu greseli de ortografie s-a trecut de parca nu asta ar conta cel mai mult ci ideea "originala" a copilului. La limba si literatura romana nu conteaza si aceste lucruri? atunci de ce mai sunt trecute in baremul de corectare? Bineinteles ca aceste intrebari sunt retorice. Nimeni nu asteapta raspuns la ele cu adevarat. Ce asteapta toata lumea este ingroparea nesimtirii !!!!! Felicitari si elevei Vanesa Cupsan! Esti pe drumul cel bun, fetita draga!

noi
21 martie 2016
corectituidine in invatamant

De accea ajung elevii sa fie SCARBITI de tot ce inseamna invatamantul romanesc si la bac apar acele "perle" pt ca sunt sanctionati ULUITOR DE NESIMTIT de dascalii care poate ca au si copiat la examenele lor, sau au avut o cunostinta care avea o cunostinta acolo unde trebuia. Copii din Navodari si Mangalia sunt cei mai buni la toate olimpiadele, atunci de ce mai vin sa faca liceul in Constanta? Pentru acesta faza a olimpiade propuns sa fie recorectate absolut toate lucrarile, de la toate clasele, dar cu simt de raspundele de data asta si supravegheati

26 comentarii. Pagina 3 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5799 secunde