Peste o mie de elevi constănţeni au susţinut Bacalaureatul de toamnă

413
Peste o mie de elevi constănţeni au susţinut Bacalaureatul de toamnă - bacalaureat-1692204952.jpg

Articole de la același autor

Peste 33.900 de candidați s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023, care a debutat miercuri, 16 august, cu proba de limba și literatura română. Potrivit Ministerului Educației, dintre aceștia, 11.300 sunt din promoțiile anterioare, ceea ce înseamnă că doi din trei tineri înscriși la Bac sunt din promoția curentă. Prin comparație, sesiunea din acest an are cel mai mic număr de înscriși din ultimii 18 ani. Raportat, însă, la cei prezenți din promoția curentă, cifrele arată o prezență similară cu cea de anul trecut.

La nivelul județului Constanța au fost desemnate trei centre pentru susținerea acestor probe, iar la examen s-au înscris 1.137 de absolvenți, după cum urmează: proba scrisă Ea - 517 candidați; proba scrisă Eb - un candidat; proba scrisă Ec - 565 de candidați; proba scrisă Ed - 758 de candidați.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 25 august. Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, 25 august 2023, în intervalul orar 12:00 - 18:00, iar cererea de contestații va fi însoțită de o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezolvarea contestațiilor se face în intervalul 26-28 august 2023.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6968 secunde