Prima diplomă Doctor Europaeus acordată la Universitatea ”Ovidius”

733
Prima diplomă Doctor Europaeus acordată la Universitatea ”Ovidius” - universitateaovidius21631185731-1708526315.jpg

Articole de la același autor

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) organizează joi, 22 februarie 2024, prima ediție a „După-amiezelor Doctorale”, manifestare științifică interdisciplinară de formare destinată doctoranzilor.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 15.30, în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).

Tema pusă în dezbatere în cadrul manifestării este peisajul, noțiune care va fi tratată cu instrumentele de analiză ale biologilor, ecologilor, lingviștilor, didacticienilor și cercetătorilor în domeniul literar.

La eveniment vor participa, în calitate de invitați, prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, de la Universitatea din Craiova, conf. univ. dr. Carmen Avram, de la Universitatea din Pau, Franța, conf. univ. dr. Tiberiu Hartel, de la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, și dr. Dorel Ruști, biolog. Totodată, în cadrul evenimentului dr. Veronica Hagi și drd. Ana-Maria Drăgan își vor prezenta cercetările despre peisaj lingvistic și peisaj acustic.

În deschiderea manifestării va avea loc ceremonia de acordare a primei diplome Doctor Europaeus din Institutul Studiilor Doctorale Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză, titular al unui doctorat în cotutelă redactat sub îndrumarea prof. univ. dr. habil. Monica Vlad, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța și a prof. univ. dr. habil. Georgeta Cislaru, de la Universitatea Paris 10 Nanterre din Franța.

„Doctor Europaeus este eticheta europeană de doctorat care adaugă diplomei de doctor recunoașterea unei dimensiuni europene, prin acordarea unui certificat recunoscut la nivel internațional. Prin decernarea diplomei Doctor Europaeus, Universitatea Ovidius din Constanța se alătură unei rețele prestigioase de universități europene care reunosc excelența la nivel doctoral”, precizează prof. univ. dr. habil. Monica Vlad, directorul ISD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2823 secunde