Revoltați de nepăsarea Ministerului Educației, liderii elevilor acționează în instanță

429
Revoltați de nepăsarea Ministerului Educației, liderii elevilor acționează în instanță - aracip-1694436730.jpg

Articole de la același autor

În chiar prima zi a anului școlar 2023-2024, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a transmis un comunicat prin intermediul căruia își exprimă revolta față de nepăsarea Ministerului Educației în asigurarea transportului gratuit al elevilor.

Luni, 11 septembrie, în contextul începerii cursurilor și a primei zi de școală, elevii navetiști nu au beneficiat de gratuitate, fiind nevoiți să își plătească în continuare biletele și abonamentele, transmit liderii elevilor. „În urma ședinței de Guvern de pe 8 septembrie, unde a fost adoptat HG-ul ce reglementează transportul elevilor, Ministerul Educației a anunțat triumfător că elevii vor avea gratuitate la toate tipurile de transport.

Asociațiile de elevi din țară au avertizat că Hotărârea de Guvern va fi una inaplicabilă, care nu va duce în mod real la asigurarea gratuității, depunând amendamente atunci când proiectul se avea în stadiul de proiect și susținându-le în cadrul dezbaterii publice organizate de Minister. Și Consiliul Economic și Social, prin aviz, a constatat anumite probleme semnalate de asociațiile de elevi, precum contradicții cu legislația europeană.

Ministerul Educației a refuzat, din nou, să țină cont de aceste observații, batjocorind procesul de transparență decizională. Astfel, aroganța și autosuficiența acest instituții sunt singurele motive pentru care elevii navetiști, astăzi și în viitorul an școlar, vor abandona școala.

Vom acționa în instanță Hotărârea de Guvern pentru ca toți elevii navetiști să poată beneficia de transport gratuit!”, se arată în comunicatul transmis redacției „Cuget Liber”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.373 secunde