Scene penibile la concursul directorilor. Managementul școlar și coama măgarului!

4912
45
Scene penibile la concursul directorilor. Managementul școlar și coama măgarului! - fondpenibileintrebari-1476371052.jpg
Prima probă, scrisă, a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct a iscat și primele nemulțumiri, evident din partea candidaților constănțeni declarați respinși, și tindem să le dăm dreptate după ce am văzut subiectele cărora a trebuit să le dea… piept. 


Pentru a vă forma o imagine, spre finalul setului 21-40 de întrebări (din totalul de 60), candidații aveau de ales din patru variante la asemănări dintre: filme și nuvele, muzică și pictură, schiat și înot, revoluție și evoluție, tuberculoză și astm, șosete și mănuși. Ce ați alege la această ultimă întrebare între: A) șosetele sunt purtate în picioare, mănușile sunt purtate pe mâini; B) sunt vândute în perechi; C) sunt articole de îmbrăcăminte; D) sunt făcute din același material; E) șosetele sunt îmbrăcate înaintea mănușilor. Ca să nu mai spunem de întrebarea 29: Măgarul întotdeauna are…? A) grajd; B) potcoave; C) harnașament; D) copite; E) coamă. 


"Întrebări ce nu țin de domeniul managementului" 


Miercuri seară, târziu, au fost date publicității rezultatele probei scrise a concursului pentru funcția de director și director adjunct, și aveam să constatăm, nu fără surprindere, că printre cei respinși se numără directori constănțeni respectabili. 


Prof. Zoița Vrișcă mai are doi ani până la pensionare și ar fi dorit să-i fie valorificată experiența, nu valorizată cu întrebări "ștrangulate" ce țin de alt domeniu decât de cel al conducerii unei unități școlare. 


"Eu nu am înțeles nici acum cum s-a evaluat fișa, de fapt cum s-a ajuns la acel punctaj. Cum s-a adunat, cum s-a împărțit, ce medie aritmetică s-a făcut, chiar nu am înțeles. Subiectele din prima parte a probei au fost notate cu 1,24 de puncte, iar în partea a doua, de la punctul 42 până la 60, cu 2,50 puncte. Probabil că s-a făcut media aritmetică la cele două. Dar evaluarea în sine mi se pare incorectă. Am experiența a două concursuri de director și nu mi se pare corect să elimini candidați din prima probă. Evaluează omul și la toate celelalte, pentru că experiența ca manager se vede în CV-ul acela. Și poate aici obține punctaj mai mare, la planul de dezvoltare instituțională obține un alt punctaj și adună cu proba scrisă și dă un barem de picat și admis. În anul 2004, când am dat concurs cu doamna Timofte, și apoi în 2008, așa s-a procedat. Scrisul l-am dat pe calculator, cu subiecte din legislație, după care, conform unui grafic, ne-am prezentat la evaluarea CV-ului și a unui interviu, s-a făcut punctaj total. Așa mi s-ar fi părut corect. Dacă metodologia a fost cum a fost, în schimb organizarea a fost impecabilă", mărturisea, ieri, prof. Vrișcă, adăugând că acum se află într-o postură deosebită, deoarece a renunțat la orele de la Școala nr. 38, unde este titulară, solicitând restrângere de activitate, iar acum va trebui ca, din iarnă, colega care e venită cu concurs pe acel post să-și caute altul. 
"Nici perioada pe care au ales-o nu este bună!", a încheiat prof. Zoița Vrișcă. 


La fel de dezamăgită de subiectele propuse spre rezolvare, prof. Maria Terziu, director la Grădinița nr. 45, declara, ieri, că a greșit în momentul în care a transferat rezultatele de pe ciornă pe foaia de concurs. 


"Subiectele nu au fost din leadership, adică ceea ce ne-au dat nouă să învățăm din cele trei cărți. Iar cei 20 de itemi reprezentați de desene foarte mici erau mai repede pentru obținerea permisului de circulație, nu pentru un viitor manager. Stresul a fost foarte mare. Învățatul din cele trei cărți, urcatul formularelor pe platformă - le-au primit, nu le-au primit -, apoi subiectele care nu au nicio legătură cu managementul. Nu am de reproșat nimănui, totul a fost organizat de nota 10. Supraveghetorii, comisia s-au comportat exemplar, cu mult respect pentru noi. Greșeala a fost a mea, pentru că am intrat în panică din cauza desenelor și de acolo…", a spus prof. Terziu. 


Profesorii din mediul rural au dat clasă orășenilor 


Conform datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, doi candidați au fost absenți, respectiv Carmen Bola (Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Delfinul") și Valeria Dumitrașcu (Școala Gimnazială nr. 1 Galița), 30 respinși și 192 admiși. De asemenea, o evaluare încă nu a fost finalizată, și anume cea a Loredanei Dima, care concurează pentru postul de director al Școlii Gimnaziale nr. 1 Pecineaga, întrucât unul dintre membrii comisiei de concurs s-a internat în spital. 


Și pentru că la examenele elevilor toate știrile încep cu statistica celei mai bune note, iată că nici profesorii de data aceasta nu au reușit să întrunească punctajul maxim, respectiv 50 de puncte. Cele mai bune teste le-au avut Maria Burlăciuc (Școala Gimnazială "Tudor Arghezi" Năvodari), Elena Ligia Mangri (Școala Gimnazială "Grigore Moisil" Năvodari) și Geanina Mărgineanu (Școala Gimnazială nr. 1 Hârșova), cu un punctaj maxim de 48,75. La polul opus, cel mai slab rezultat l-a înregistrat Valentina Crișan, directorul de la Liceul Tehnologic "Jean Dinu" Adamclisi, și anume 17,5 puncte. 


v v v


În continuarea calendarului de desfășurare a concursului, sunt prevăzute probele orale, de evaluare a CV-ului și a proiectului de dezvoltare instituțională, în intervalul 17 octombrie - 17 noiembrie. 


Comentează știrea

45 comentarii. Pagina 2 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 3 ...5 
autentic
14 octombrie 2016
ptr "constantean"

draga "constantene" va fi si un studiu de caz aplicat pe problemele strict de invatamant...acu...acusica,,,se numeste Plan de Actiune al Scolii sau Plan de Dezvoltare Institutionala si la aceasta proba viitorul director va avea ca studiu de caz chiat scoala pe care doreste s-o managerieze si-o sa convinga comisia cum vede el sau nu prea vede ce-ar fi de facut, cum va face...e mai greu, ti-ai prins nasul in cleste aici...stii nu prea e ptr orice smecher numit politic pana acum ci ptr profesionisti/experti autentici....

Popescu
14 octombrie 2016
Director Scoala 8

Vriscu sa-ti fie rusine, nu ai fost in stare sa iei un concurs,ai dus Scoala 8 in derizoriu, rezultate slabe pe toate planurile Pacat ca treci la catedra, bine ca a scapat scoala de dumneata ca profesor de mate mai slab nu am vazut in viata mea .Nu ati avut nici un olimpic niciodata , le plang de mila parintilor pentru ce matematica vor invata copiii lor. La cat de aroganta esti iti meriti soarta! Ai reusit cu Badea de la 29 sa iesiti pe usa din dos Singurele care nu ati luat scrisul din mediul urban.

colega la Mereni
14 octombrie 2016
Scoala 29

Draga mea, cand ai plecat de la Mereni ne-am bucurat ca am scapat de tine ca nu te mai duceai dusa Datorita lui Buhaiev si a directoarei de la 29 ai prins post acolo Nu ai stiut sa fii om integru nici acolo, sotul tau prieten cu ex,generalul Poescu ati dat jos directorul de atunci si ai luat o palarie prea mare pentru capul tau Primul lucru pe care l-ai facut a fost sa te inscrii si sa obtii gradatie de merit pe mana doamnelor invatatoare care aveau proiecte Nu ai contribuit cu nimic la evidentierea scolii.Ma bucur nespus ca in sfarsit s-a vazut valoarea dumitale si ca va veni cineva care merita pe postul de director

NEAGU GABRIELA CARMEN
14 octombrie 2016
TARNA ANGHELINA SI IORDACHE CAREMEN

Ce spuneti d-ra Carmen Gabriela Neagu? Va spune ceva rezultatul nostru? ...daca noi doua n-am luat concursul de directoare asta ar insemna ca si d-voastra aveti un doctorat cam prea plagiat.

fost coleg director
14 octombrie 2016
doamna Stan Mihaela de la 28

Doamnelor si domnilor directori, fosti actuali si viitori! Ati luat clasa de la Mihaela Stan, fosta directoare de la sc. 28! Ea nici macar nu s-a inscris la concurs! Si-a recuinoscut limitele, stia ca niciodata n-ar fi fost in stare sa ia un asemenea concurs...decat cu pile! Din pacate asta a fost un concurs pe bune. A inteles femeia in sfarsit ca n-o sa mai fie directoare in vecii vecilor. Frumos din partea ei! Acum mai are un pas pana la iesirea definitiva din peisaj. Cu putina bunavointa o sa-i iasa si chestia asta.........Ramane de vazut cum, cand si.....unde se mai poate aciua. Culcus caldut ca la 28 nu mai gaseste ea, mititica! Povestea de succes a Cruellei se apropie de final! Il asteptam ca si cand....

mama stan, mama albinutzelor
14 octombrie 2016
se tine de prostii

nu s-a dus la concurs, dar a avut grija sa infesteze scoala cu tot felul de minciuni, a imprastiat zvonuri ca se duce la 3 scoli, la doua, la una, dar pana la urma nu s-a dus la niciuna! La ce i-or fi folosit imbarligaturile? Lupul isi schimba parul, dar naravul ba! Femeia asta nu-si gaseste linistea, o chinuie dracusorii! Ajutati-o, dati-i ceva de facut, ca nu are ce face la scoala. Cu elevii si-a terminat deja materia, preda intr-o luna cat altii intr-un an scolar. Are cineva un post liber de spion pe undeva?

Răspuns la: doamna Stan Mihaela de la 28
Adăugat de : fost coleg director, 14 octombrie 2016
Doamnelor si domnilor directori, fosti actuali si viitori! Ati luat clasa de la Mihaela Stan, fosta directoare de la sc. 28! Ea nici macar nu s-a...
miha viseaza
14 octombrie 2016
care e problema?

Bai, lasati-o pe miha sa se bucure! In mintea ei , ea este inca este directoare! Viseaza ca este mare sefa. De ce n-o lasati sa se simta bine? Nu va face niciun rau, poate doar sa inspire mila......Biata de ea!

costica
14 octombrie 2016
Suntem o forță de neoprit!

Câștiguri motivante pentru toți!euro din prima luna Preferi să suporți șefii?Fii un învingător!Informația este putere! Bani repede, ușor și comod!Pachet complet pentru câștiguri online! info la: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN COSTICATIO.BetterThanYouTub

ultima isprava a lui miha
15 octombrie 2016
Balonase din chewing gum

Ha, ha, ha!!!! La ultimul consiliu facea balonase din guma de mestecat. Mesteca nervos, facea balonase, spume si basicute, era basicata tare....probabil pe fond nervos si din cauza viciilor de procedura care n-o mai lasa sa aiba si ea putina putere! Macar putina, acolo, sa nu treaca neobservata. Era plina de observatii, pe teme care mai de care mai...interesante. De la proceduri la calificative, si de la punctaje pana la sanctiuni. Le are fata, ce mai! E....de nu se poate! De ce nu s-o fi dus la concurs? Am vazut ca erau si intrebari mai accesibile,despre animale, insecte si plante. Poate chiar s-ar fi descurcat....Dar suferinta cea mai mare a lui michi stiti care este? Ca nu mai poate sa ceara note explicative, sa faca comisii de disciplina si sa aplice sanctiuni. Miha, ce s-a intamplat draga? Halatul e prea larg? Punem mana de la mana si iti luam noi altul daca ai nevoie.....Nebuneala placuta si "linistita", simte-te bine! Si...pofta buna la caca, stii tu....

profii de la 28
15 octombrie 2016
generozitate

Lasati-o pe-asta cu nebuneala lui Stan, e deja de notorietate si proverbiala, ca si rautatea de-a dreptul diabolica. Problema e ca cica ar cam fi umblat la banutii din bugetul scolii. O fi adevarat? Alte ilegalitati, pe langa alea cu posturile si sala de sport? E grav, poate -si gaseste nasul pana la urma, ii face cineva un pustiu de bine si cheama Curtea de conturi, sau DNA-ul. Ca sa nu mai vorbim de fraudele de la Evaluarea Nationala, in care mai sunt implicati si altii. Ar fi urat de tot. Stan chiar a crezut ca poate sa faca orice, ca nu se prinde nici dracu'. Ati fost prea de treaba, profesorilor de la 28!

45 comentarii. Pagina 2 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 3 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2907 secunde