Superstiții și tradiții de Anul Nou. Ce trebuie să facem ca să ne meargă bine în 2016

1530
6
Superstiții și tradiții de Anul Nou.  Ce trebuie să facem ca să ne meargă bine în 2016 - superstituu-1451406379.jpg

Articole de la același autor

Românii sunt superstițioși de fel, așa că, pentru a avea noroc în Noul An, mulți dintre noi ținem cont de unele sfaturi din bătrâni care se spune că sunt aducătoare de noroc.

Așa se face că, printre superstițiile și obiceiurile de sfârșit de an se numără dansul în aer liber pentru sănătate și noroc, umplerea portofelelor cu bani, pentru un an prosper. De aseme-nea, este bine ca Revelionul să ne prindă cu haine noi pentru ca să primim cât mai multe cadouri în următorul an.

Roșul este culoarea veseliei și a dragostei, așa că obiceiul spune că dacă ne îmbrăcăm în roșu de Noul An vom avea un nou an norocos și plin de iubire. În noaptea dintre ani și pe 1 ianuarie nu se plânge. Tradiția spune că aceia care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.

În mai multe țări, printre care și România, oamenii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de preț în prima zi din an și nici nu plătesc datorii sau taxe, nu duc gunoiul și nu oferă daruri, toate acestea fiind semne de sărăcie în anul ce abia începe. Unele persoane obișnuiesc ca la cumpăna dintre ani să lase toate ușile și ferestrele deschise pentru ca anul vechi să plece imediat și să facă loc celui nou.

De asemenea, se spune că pentru un an îmbelșugat este bine ca la miezul nopții pe masă să fie pahare și farfurii pline, iar fiecare membru al familiei să aibă bani asupra sa. Paharele, farfuriile și buzunarele goale sunt semnele unui an sărac, con-sideră superstițioșii. Tot de veselă se leagă un alt semn de rău augur pentru anul ce vine. Se spune că dacă speli vasele în prima zi a anului, cineva drag va muri. Mai zeloși, unii nu își spală nici părul pe 1 ianuarie.

Deși puțini agreează ideea, se spune că aceia care lucrează în prima zi a anului au mai multe șanse de a avansa în carieră în perioada următoare. Însă, paradoxal, să demarezi un proiect de amploare în acea zi este curat ghinion.

Sub vâsc sau nu, sărutul este obligatoriu în noaptea de Revelion, dacă doriți să aveți parte de afecțiune în anul ce vine. În caz contrar, veți avea un an cu puține satisfacții sentimentale.

O altă superstiție spune că în prima zi a anului nu este bine să ieși din casă decât după ce deja ai primit un musafir care nu trebuie să fie blond sau roșcat, să aibă platfus sau strabism și nici sprâncenele împreunate, pentru că aduce ghinion.

Dansul la miezul nopții în aer liber, în special cel în jurul unui copac, aduce sănătate și împlinirea tuturor dorințelor.

Despre copiii născuți pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viața.

Comentează știrea

Carmen
30 decembrie 2015
Cea mai serioasa oferta de lucru!

Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Cobzaru
30 decembrie 2015
Cum sa faci bani pe net

Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. NU este necesara niciun fel de experienta! Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Programul de lucru este flexibil. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Solicitati acum mai multe detalii la adresa de mail indicata mai jos. Cerinte: - calculator si conexiune internet - cunoastere navigare online si operare pc. * nu sunt necesare cunostinte avansate pc. - limba engleza, nivel incepator - perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou Oferim: -instruire gratuita -contract -scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta -posibilitatea de a lucra de acasa mail: [email protected]

adevar
30 decembrie 2015
adevar

Decat sa vanda straine romani altceva nu ii duce capul .

heroina
30 decembrie 2015
vrem demiterea directoarei

va rugam schimbati-o pe Svinarciuc de la conducerea lic decebal. ne-am saturat sa cotizam cu fondul scolii si sa platim paznici inutili. va rugam faceti ceva! ISJ-ul se face ca nu vede/ nu aude nimic?

adevar
1 ianuarie 2016
adevar

La multi ani romani = aparatori traficanti de femei si proxeneti de minore = gunoi

herodot
6 ianuarie 2016
un singur lucru cer:

Svinarciuc, demisia!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6947 secunde