TRADIȚII și OBICEIURI de Sfântul Ștefan. CE NU E BINE să FACI AZI

471
TRADIȚII și OBICEIURI de Sfântul Ștefan. CE NU E BINE să FACI AZI - sfstefan-1419666570.jpg

Articole recomandate

În a treia zi de Crăciun, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Apostol Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan. În greaca veche, Ștefan înseamnă cununa lui Dumnezeu, scrie libertatea.ro.

- Se spune că în ziua praznicului este bine să evităm deplasările în zone montane și în locuri izolate, care ne pun viața în primejdie.


- Azi se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit în împrejurări dramatice, iar pachetele cu mâncare se împart și persoanelor tinere, care poartă numele mucenicului Ștefan.


- Creștinii care se confruntă cu probleme de sănătate sau se judecă de mult timp cu persoane orgolioase e bine să aducă în casa lor o icoană cu Sfântul Ștefan, sfințită în această zi.


- De asemenea, pentru sporul casei și pentru sănătatea rudelor cu probleme mari de sănătate, trebuie să-l cinstim pe Sfântul Mucenic Ștefan prin fapte bune, iar reconcilierile sunt binevenite în această zi.

- În unele zone din Muntenia se prepară Pâinicile lui Ștefan. Dintr-un aluat asemănător cu cel de cozonac, uns cu miere, se fac pâinici în forme rotunde. Aceste dulciuri, care amintesc de pietrele care l-au ucis pe Sfântul Ștefan, se sfințesc la biserică în ziua praznicului și se împart copiilor săraci.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4788 secunde