Viceprimarul Decebal Făgădău și ambasadorul Peru în România au înfrățit orașe la Muzeul de Artă

1221
Muzeul de Artă a găzduit, ieri, semnarea unui acord de înfrățire între municipiul Constanța și orașul-port Callao din Peru, de către viceprimarul Debebal Făgădău și dr. Ernesto Pinto–Bazurco Rittler, ambasadorul Republicii Peru în România. A urmat, apoi, vernisajul unei expoziții de fotografie, realizat de dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă.
Ernesto Pinto - Bazurco Rittler este, de șase luni, ambasadorul Peru în România, aflându-se pentru a doua oară la Constanța, în luna aprilie el primind titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității "Ovidius". Consideră că municipiul Constanța oferă "cele mai multe posibilități de colaborare din toate punctele de vedere", drept pentru care, ieri, s-a întâlnit cu Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț Industrie, Navigație și Agricultură, în vederea inaugurării unui forum de cooperare. "Eu și reprezentanții administrației publice locale din Constanța am considerat că e important să semnăm un acord care întărește legătura dintre portul Constanța și cel al orașului Callao. Se știe că locuitorii porturilor au fost, mereu, cei mai buni ambasadori ai țărilor respective", a spus Rittler.
Decebal Făgădău a subliniat, la rândul lui, că portul reprezintă cheia de ieșire din impasul economic, exprimându-și dorința de a crea o punte între România și Republica Peru. După semnarea acordului de înfrățire, viceprimarul i-a oferit ambasadorului Peru cheia municipiului Constanța, dar și două tablouri semnate de Ionel Mătăsăreanu și Ion Tițoiu.
Expoziția, deschisă la parterul muzeului, cuprinde fotografii realizate de ambasador, căruia i s-au alăturat fiul său, José Felix Pinto-Bazurco Barandarian, dar și Anamaria Sinevici și Yannis Katris.
Expoziția de fotografie cuprinde imagini din fabulosul Machu Picchu, peisaje din capitala Peru, Lima și din Callao, precum și portrete, fiind deschisă publicului timp de o săptămână.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1857 secunde