Volum lansat cu prilejul aniversării primei instituții medii de marină din România

170
1
Volum lansat cu prilejul aniversării primei instituții medii de marină din România - volumadrianilie2-1665327443.jpg

Articole de la același autor

La Colegiul Național Militar „Al. I. Cuza” din Constanța a avut loc, recent, lansarea volumului „Absolvenți ai Liceului Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza Constanța (1973-1998). Cariere militare în Forțele Navale Române”, autor chiar directorul adjunct, prof. dr. Adrian Ilie.

Lucrarea a fost lansată cu prilejul zilei colegiului, când se împlinesc 141 de ani de la înființarea primei instituții medii de marină din România, precum și al împlinirii a 49 de ani de la reînființarea la Constanța a Liceului Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza Constanța.

Au fost prezenți invitați din cadrul structurilor Statului Major al Forțelor Navale, foști absolvenți ai Liceului, elevi ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

Reamintim că, în urmă cu exact un an, profesorul dr. Adrian Ilie şi comandorul (r) dr. Marian Moșneagu lansau prima monografie a Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța (1881 – 2021).

Absolvent ca șef de promoție al Facultății de istorie și științe politice a Universității „Ovidius” Constanța, prof. Adrian Ilie este doctor în istorie, autor al mai multor lucrări și studii despre Medgidia și Dobrogea, dar și al unor studii și cărți de metodică și management. 



Comentează știrea

teodor Moroianu
9 octombrie 2022
Volumul lansat despre Institutii medii in marina.

Desi nu mai locuiesc in Constanta de 20 de ani, sunt rezident canadian in Calgary Alberta nu am incetat sa ma interesez de situatia orasului in care m-am nascut. Sotia mea a lucrat la corectura la Dobrogea Noua si Cuget Liber. Pot sa spun ca este ziarul meu preferat. Numai citind ziarul si ma inbogatesc in Limba Romana. Privitor la articolul despre Volumul de carte publicat pot sa spun ca intotdeauna sistemul de invatamint , scolile de toate nivelurile , cartile publicate si oamenii care predau in Universitati si Scoli au UN ROL Foarte Important la mentinerea si Inbunatatirea vietii in general , la evolutia , la progresul Romaniei. Numai cu Oameni Bine pregatiti , cu profesori si carti la nivel inalt Romania poate progresa. fara acesti profesori , oameni destepti si educati putem construi cu forte proprii o industrie si produse de calitate. Spor la munca , creatie pentru toti oamenii Romaniei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5673 secunde