Dublă apariție editorială, aparținând președintelui UAP filiala 1 Constanța

184
Dublă apariție editorială, aparținând președintelui UAP filiala 1 Constanța - aparitiieditoriale-1660064038.jpg

Articole de la același autor

Florentin Marian Sîrbu este artist ceramist, născut la Giurgiu, poposit și stabilit la țărmul Mării Negre, în Constanța. Din 2006 și până în prezent a participat la toate expozițiile UAP Filiala 1 Constanța, al cărei președinte este, iar în zilele acestea de debut de august a semnalat două apariții editoriale ce-i aparțin.

Volumul „Arte plastice și Artiști. Incursiune în spațiul dobrogean", la care a lucrat împreună cu Alexandrina Macarov și Alexandra-Lavinia Istratie-Macarov, subliniază continuitatea artelor vizuale în spațiul dobrogean și rolul Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, al dascălilor și al artiștilor dobrogeni, cuprinzând informații oferite de artiștii vizuali despre activitatea lor creatoare. „Am avut curajul să publicăm CV-urile complete, imagini ale lucrărilor și referințe critice, tocmai pentru a sublinia valoarea artiștilor dobrogeni, cu reprezentativitate locală, națională și internațională”, mărturisește Florentin Sîrbu.

Lucrarea se bucură de o prefață documentată semnată de către prof. univ. dr. Ibram Nuredin şi de un punct de vedere al criticului de artă Ana Amelia Dincă. Grafica copertei este realizată de conf. univ. dr. Ovidiu Felipov.

A doua apariție editorială cuprinde două volume și se intitulează „Arta ceramicii în Antichitate - Tradiție și tehnologie". Acestea prezintă perspectiva culturală asupra ceramicii dobrogene din perioada antichității greco-romane cu rapel la contemporaneitate.

Despre profilul artistului ceramist Florentin Sîrbu aveam să aflăm de pe contracoperta acestei a doua cărți: „Are numeroase expoziții naționale și internaționale. Este pasionat de misterele cromaticii și texturilor pământului și a devenit, în timp, un cunoscător al bogățiilor carierelor Dobrogei. Pentru el, ceramica este relicvă arheologică, istorie, continuitate și prezent, este un raport al exercițiului artistului cu propria cultură și devenire. Lucrările sale lasă la vedere căldura pământurilor și frumusețea diverselor combinații tehnice, având în subsidiar cercetarea și dorința de cunoaștere prin care artistul ceramist își exteriorizează lumile lăuntrice”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6688 secunde