Premieră la Universitatea "Ovidius". O nouă specializare de anul viitor

9151
1
Odată cu afișarea rezultatelor finale ale admiterii la cele 16 facultăți ale Universității „Ovidius” din Constanța, conducerea a trecut la pregătirea celei de-a doua sesiuni, care va debuta pe 5 septembrie.

După cum deja se știe, pentru anul universitar 2022-2023, cea mai mare universitate din Dobrogea a scos la concurs un număr de 5.041 de locuri la cele 77 de programe de studii universitare de licență, în condițiile nu tocmai avantajoase în care anul acesta au promovat Bacalaureatul doar 3.153 de candidați constănțeni.

Și, cu toate acestea, rectorul Universității „Ovidius”, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a declarat că, la sesiunea de admitere din această vară, peste 3.800 de candidați s-au înmatriculat la programele universitare de licență și master. „Cifrele înregistrate sunt similare celor de anul trecut și avem domenii, precum cele medicale, care se bucură de o creștere față de 2021. De asemenea, am înregistrat un record al înmatriculărilor candidaților români de pretutindeni. Astfel, numărul celor înmatriculați în sesiunea iulie 2022 a depășit cifra candidaților înmatriculați în ambele sesiuni de admitere din 2021. Pentru admiterea din luna septembrie, UOC scoate la concurs peste 2.200 de locuri la cele 77 de programe de studii universitare de licență, mai mult de 1.700 de locuri pentru 59 de programe universitare de master și peste 80 de locuri la cele cinci școli doctorale, cu opt domenii de studii de doctorat”, a afirmat același rector.

Spicuind câteva medii la finalul primei etape de înmatriculări, am constatat că ramura medicală este în topul preferințelor absolvenților de liceu. S-au bucurat de interes Facultatea de Medicină, unde la domeniul Medicină au fost înmatriculați 143 de candidați fără taxă (ultima notă la proba de admitere – biologie, chimie, fizică – 8,72), iar la cu taxă alți 37 (ultima notă 8,59), respectiv Facultatea de Medicină Dentară, cu 37 de înscriși la fără taxă (ultima medie generală de admitere – 8,38) și 10 la cu taxă (ultima medie 8,32).

Dar pentru universitatea constănțeană, anul universitar 2022-2023 vine cu vești bune. În primul rând, în urma parcurgerii procesului de evaluare instituțională, universității i-a fost acordat calificativul „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

„Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.

Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar”, a declarat rectorul.

Pe de altă parte, pe fondul unei reconfigurări a pieței muncii, dar și al unui studiu care a dovedit că există un real interes pentru afacerile de beauty, Universitatea „Ovidius" din Constanța a primit autorizarea de funcționare provizorie din partea ARACIS, cu capacitatea de școlarizare de 50 studenți/an, pentru programul de studii Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, organizat în cadrul Facultății de Farmacie. Pe 1 septembrie vor fi postate pe site-ul facultății detalii privind școlarizarea în cadrul acestui program de studii.



Comentează știrea

Dana
19 august 2022
mai avem ministru in educatie?

in goana dupa profit, scolile particulare inveaza tot felul de ghidusii, facultate pt asistente. acum pt cosmeticiene, urmeaza ptobabil master pt asistente si facultate pt infirmiere! ne vom trezi vreodata, vorbesc de autoritatile abilitatede control din ministerul educatiei? nu cred ca nu realizeaza idiotenia acestor super specializari ,in contextul in care 80% dintre asistente nu sunt in stare sa faca o injectie corect!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2521 secunde