Ce să gătim rapid în Postul Sfintei Maria

138
Ce să gătim rapid în Postul Sfintei Maria - cegatimpost-1407848721.jpg
Este caniculă și a sta în fața aragazului aprins nu este prea confortabil. Iată o rețetă de salată pentru zilele caniculare, extrem de gustoasă și foarte ușor de preparat, recomandată de Bucătăria pentru toți. Este vorba despre o salată delicioasă de varză roșie cu nuci și portocale.

Pentru a o putea prepara, avem nevoie de o varză roșie mai mare, de 2 portocale, 150 g nuci pisate, dar nu prea mici, 2 cuișoare, o linguriță boabe de ienupăr, 150 ml ulei de măsline, 150 ml vin roșu, sare, piper alb.

Mod de preparare: Tocați varză fideluță și puneți-o într-un vas termorezistent cu uleiul. Curățați portocalele de coajă, desfaceți-le în segmente și tăiați-le pe fiecare în jumătăți. Puneți portocalele în vasul cu varză. Adăugați vinul, sarea, piperul, ienupărul și cuișoarele pisate fin, amestecați ingredientele și puneți vasul la cuptor, acoperit cu folie de aluminiu. Amestecați din când în când în vas. După o jumătate de oră, înlăturați folia de aluminiu, presărați nucile deasupra verzei și mai lăsați tava la cuptor până când încep nucile să se rumenească. Serviți acest preparat cu felii de mămăligă rece sau cu turtite din mălai. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Dietă potrivită postului
Luni, 24 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Suntem în Post. Ce mâncăm
Pagina a fost generata in 2.6672 secunde