Culori de galben și verde în bucătărie, vara aceasta

908
Culori de galben și verde în bucătărie, vara aceasta - bucatariegalbenasiverde-1373543933.jpg

Articole recomandate

Vara suntem mai bine dispuși, mai energici și mai dornici să derulăm proiecte felurite, indiferent că vorbim de job sau de casă. Să vorbim de bucătării și de paleta cromatică pe care o putem alege.

Tot vara ni se deschide și apetitul către culori vii, mai mult decât în orice alt sezon. Posibil ca razele soarelui și verdeața din jur să fie sursa noastră de inspirație.

Tocmai de aceea, astăzi vă propunem o combinație de culori calde pe care să le abordați în bucătăria voastră: galben și verde. Avantajul lor este acela că se pretează atât amenajărilor clasice, cât și celor contemporane, și asta datorită zecilor de nuanțe în care se pot găsi: verde smaralad, crud sau lime, galben pai, muștar sau ocru, și lista poate continua la nesfârșit. De asemenea, amân-două merg foarte bine cu alte culori precum roșu, portocaliu sau clasicul maro care este adesea întâlnit în cadrul pardoselilor sau al mobilierului. Cum utilizăm aceste două nuanțe?

În orice proiect de (re)decorare trebuie să țineți cont de trei mari categorii care urmează a fi șlefuite: mobilierul, finisajele și accesoriile. Doar în contextul unor interioare neutre, unde culori precum crem, gri, grej, alături de alb, compun amenajarea, putem să vorbim de o încăpere uniformă din punct de vedere cromatic. În situația unor nuanțe intense, atunci lucrurile se schimbă deoarece ce este prea mult strică. Cu alte cuvinte, alegeți cu grijă procentul de galben și verde pe care doriți să îl folosiți, în funcție de preferințele față de o culoare sau alta. De exemplu, dacă optați pentru un mobilier verde (sau o parte a acestuia), pereții și accesoriile vor fi predominant galbene, sau invers.

(Sursa: www.casa-mea.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : "Cifrul" clătitelor perfecte
Pagina a fost generata in 2.6649 secunde