Cum te organizezi dacă rămâi fără job

84
1
Cum te organizezi dacă rămâi fără job - 6augfondcautarejob-1375804758.jpg

Articole recomandate

După ce afli că ți-ai pierdut slujba, de regulă, prima reacție este să îți pierzi și capul și să te alarmezi. Specialiștii recomandă păstrarea calmului și căutarea celor mai bune soluții pentru depășirea mai ușoară a situației.

Fără doar și poate, niciun angajator nu și-ar dori să aibă de-a face cu o persoană disperată, furioasă pe sistem și cu multe probleme acasă. Dacă rămâi însă fără slujbă, primul pas către un nou job este să te liniștești și să ai o atitudine relaxată. Iată ce spun specialiștii Unica.ro că trebuie să faci:

Începe căutările

Poți folosi timpul pe care îl petreceai la vechea slujbă căutându-ți o slujbă nouă. Dacă îți dedici șase ore pe zi pentru a cerceta piața, sunt mari șanse să găsești destul de repede un loc de muncă plătit similar. Poți căuta și în alte domenii decât cel pentru care ești pre-gătită. Poate chiar ți-ar face bine o schimbare, dată fiind ultima experiență, nu foarte plăcută. Luptă cu toate armele, depune C.V.-uri atât la sediile companiilor, cât și pe internet.

Mare atenție la… pușculiță!

În primul rând, trebuie să îți examinezi finanțele, bugetul de urgență și economiile. Fă-ți un nou buget și eșalonează-l pe o perioadă cât mai lungă. Nu poți știi cât de repede vei obține o slujbă nouă, așa că fii precaut. Începe prin a strânge cureaua: fă economii la ieșiri, la abonamentul telefonului mobil sau la cheltuielile la întreținere.

Fii optimist!

Dacă nu ai găsit nimic interesant în ultima lună și dacă economiile tale ajung la fundul sacului, ai putea accepta o slujbă cu jumătate de normă. Măcar pentru a-ți acoperi cheltuielile curente și pentru a avea cât mai mult timp liber, pe care să îl dedici unei căutări asidue. Nu este nicio rușine să muncești, orice ar fi, atât timp cât tu ești perseverent în descoperirea unei slujbe pe măsura așteptărilor tale.

Nu acumula datorii

Este timpul să te ocupi de datoriile făcute în perioada în care ai fost șomer. Menține ritmul… de urgență pentru o vreme, până când plătești datoriile. Mai pot apărea situații similare cu cea din care tocmai ai ieșit, așa că nu ai nevoie să îți spună nimeni că obligațiile și creditele trebuie achitate. Iar dacă noul loc de muncă este mai bine plătit, poți face și câteva economii, de ce nu? Totul e să faci eforturi! 

Comentează știrea

Andrei
7 august 2013
Da,sa murim in liniste,cu calm!

Daca te-a dat seful afara,incepe sa cauti de lucru in tara si mai ales in strainatate.Dupa varsta de 45-50 de ani,nu te angajeaza nici dracu,de fapt ticalosul de sef de aia te-a dat afara,in speranta ca unul tanar poate fi mai usor de umilit .Se inseala amarnic dar asta e! Esti somer,pregateste-te sa afli ca de fapt absolut nimani nu o sa vrea sa vorbeasca cu tine,sa nu ,,se ia'' si la ei,ajutor nu gasesti prin cursuri cu final cretin,ca le faci fara sa fie si o cerere pe piata pentru ce te pregatesti tu.Sincer,daca ai sanse,fugi afara cat te tin picioarele ,mai ales daca ai o meserie lucrative ceruta afara.Daca ai studii superioare,ai 50 de ani,te-au dat afara,te poti baza doar pe cineva din familie si pe Dumnezeu.Foarte rar sunt sanse,poate cine stie, daca Romania isi va mai reveni vreodata... Tragic dar chiar adevarat !

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 August 2013
Stire din Diverse : Gheorghe Zamfir, în concert live
Miercuri, 07 August 2013
Stire din Diverse : Despre șefii răi…
Pagina a fost generata in 2.6239 secunde