De ce un ou rece strică prăjitura

181
De ce  un ou rece strică prăjitura - 10novouprajit-1384089575.jpg

Articole recomandate

Multe din rețetele de prăjituri menționează clar că ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, iar explicația principală este că acestea se încorporează mai repede și mai bine decât ouăle reci. America’s Test Kitchen nu s-a mulțumit doar cu atât. Bucătarii lor au făcut un experiment și au văzut diferența. 

Mai exact, diferența între un ou la temperatura camerei și unul rece, abia scos din frigider, poate fi decisivă în aspectul și gustul prăjiturii. Prin experimentul făcut, America’s Test Kitchen a observat că un blat făcut cu ouă reci este ușor mai dens și are nevoie de cinci minute în plus pentru a fi copt.

Ouăle reci pot fi o problemă pentru blaturile care se bazează pe albușuri și gălbenușuri bătute spumă. Aceste prăjituri cresc și devin pufoase tocmai datorită aerului încorporat prin timpul mixării. Dacă oul e prea rece, ouăle nu vor încorpora aer, iar blatul va fi dens.

Chiar și în cazul prăjiturilor în care ouăle nu sunt bătute înainte de a fi mixate cu restul ingredientelor este nevoie ca acestea să fie la temperatura potrivită. De cele mai multe ori, aceste blaturi conțin și unt, iar dacă adaugi ouă reci peste blat, acesta se va întări puțin ceea ce va împiedica distribuirea uniformă a ingredientelor.

Truc! Dacă vrei să încălzești rapid ouăle și să le aduci la temperatura camerei, pune-le într-un bol și acoperă-le cu apă călduță timp de cinci minute. Vei constata că merită efortul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Prăjitură pentru cafea
Marţi, 13 August 2013
Stire din Diverse : Prăjitură cu piersici
Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici: Prăjitură cu iaurt
Pagina a fost generata in 1.7656 secunde