Destinații de vacanță călduroase pentru sfârșitul anului

316
Destinații de vacanță călduroase pentru sfârșitul anului - fondvacanta-1382097485.jpg
În aceste zile de toamnă, în cazul în care încă nu vă simțiți pregătiți să renunțați la vremea frumoasă, ar putea fi momentul ideal pentru planificarea unei vacanțe: din Petra în Marbella, din Creta în Valea Nilului, iată zece destinații pentru cei interesați să "câștige" 10 grade Celsius fără a schimba emisfera.

1. Canare

Clima blândă pe tot parcursul anului și o temperatură medie de 22 grade la final de toamnă fac din Insulele Canare un loc privilegiat pentru cei interesați de căldură. Tenerife, Fuerteventura (95 km la est de Maroc), Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera și El Hierro sunt cele șapte mari insule apreciate încă din secolul XIX de nord-europeni, care veneau aici pentru a "ierna" sau a-și trata bolile respiratorii.

2. Miami

Vara, căldura din Miami este sufocantă, prin urmare iarna este momentul perfect pentru a vizita acest oraș, când temperaturile aici variază între 18 și 26 de grade. Iar Miami nu înseamnă doar South Beach, fotomodele, localuri la modă, emigranți cubanezi și studenți în căutare de escapade: la mai puțin de 18 km de Miami, pe insula Key Biscayne, există Bill Baggs Cape Florida State Park, un "creuzet" de plaje necontaminate, ape cristaline și 21 hectare de "preerii" acvatice.

3. Luxor

Pentru Marea Roșie, cele mai bune perioade sunt februarie-iunie și septembrie-noiembrie, în timp ce, dacă vă atrage ideea unei croaziere pe Nil, momentul cel mai potrivit este chiar acesta. Să vizitezi Luxorul (cu a sa Vale a Regilor) pe timpul verii poate fi o experiență extremă, dar acum, cu temperatura maximă care nu depășește 30 de grade este ideal pentru a vizi-

ta minunile anticei Teba.

4. Abu Dhabi

Din noiembrie în aprilie, clima uscată și temperaturile blânde fac din Abu Dhabi o destinație "paradisiacă". De exemplu, în noiembrie, în capitala Emiratelor Arabe se în-registrează o me-

die zilnică de 24 grade Celsius. Dar atracțiile acestui loc nu se reduc la plimbările pe plajele albe sau la snorkelingul în apele Golfului Persic. Dacă doriți să vă aventurați în deșert, încercați un safari cu cămilele în căutarea Al Ain-ului, orașul-oază.

5. Hong Kong

Cerul senin, briza ușoară și soarele strălucitor, față de căldura umedă și ploile continue vara (dar și uragane), înclină balanța în favoarea unei vacanțe în această perioadă (din octombrie și până la mijlocul lunii decembrie), când cele 21 de grade îți permit să te bucuri pe deplin de melanjul cultural occidentalo-oriental. Pentru o plimbare ecvestră, destinația este însă insula Lantau, cea mai mare insulă a Hong Kong-ului.

6. Petra

Refugiul secret al beduinilor este acum o destinație turistică vizitată de mii de persoane în fiecare zi. Petra, în Iordania, pare ieșită direct din "O mie și una de nopți". Atenție însă, clima variază semnificativ în funcție de zonă. Zona podișului este destul de rece, nelipsind precipita-țiile și zăpada. Așadar, începând cu luna noiembrie, îndreptăți-vă către primitorul oraș Aqaba de la Marea Roșie, și stați departe de umedul Amman, unde plouă regulat între noiembrie și martie.

7. Agadir

Orașul marocan Agadir, complet reconstruit în urma unui seism, deși nu se poate lăuda cu șarmul antic și misterios al Tanger-ului, este o destinație perfectă de vacanță. Puteți alege Agadir chiar și doar pentru clima blândă și însorită, din noiembrie (când temperatura medie este de 20 grade) și până în martie.

8. Creta

Toamna este perioada optimă pentru a vizita vechiul pământ al Minotaurului: clima este blândă, iar hotelurile nu sunt aglomerate. Prima oprire poate fi palatul lui Cnossos (Knossos), timp de secole inima civilizației minoice. După ce te pierzi și te regăsești în labirinturile subterane în care se spune că ar fi trăit Himera jumătate om-jumătate taur, te poți bucura de cele 17 grade, temperatura medie din această perioadă, plimbându-te printre vilele venețiene și bisericile bizantine.

9. Andaluzia

Cu repertoriul de fiestă, flamenco și aperitivele de la miezul nopții, se spune că noaptea andaluză poate încălzi chiar și cea mai rece inimă. Iar de restul are grijă clima. În Andaluzia se poate merge tot anul, dar verile toride cu temperaturile care ajung la 45 de grade (și prețurile mari ale hotelurilor) nu sunt pentru toți îmbietoare. În noiembrie însă, temperatura maximă atinge 22 de grade Celsius, iar minima 12.

10. Algarve

În sudul Portugaliei, în Algarve, poți petrece anul întreg în pantaloni scurți. Biroul de turism al regiunii se bazează așadar pe clima splendidă, dar și pe terenurile de golf cu Oceanul Atlantic pe fundal. Clima blândă și temperată merge mâna-n mână cu plajele cu nisip fin și auriu, unele pustii, altele foarte frecven-tate, precum Praia Da Falésia, aflată în vecinătatea complexului turistic Vilamoura.

(sursa: www.travel.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Vizitează Brașovul la pas
Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum te deplasezi în Roma
Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Sfaturi de călătorie
Pagina a fost generata in 3.0737 secunde