Este vară. Păstrați și folosiți corect alimentele pentru copii?

238
Este vară. Păstrați și folosiți corect alimentele pentru copii? - estevara-1406293691.jpg

Articole recomandate

Comparativ cu adulții, sugarii și copiii mici sunt mult mai predispuși la îmbolnăviri prin intermediul alimentelor contaminate. Totul, din cauza sistemului lor imunitar incomplet dezvoltat. De aceea, a consuma alimente ce conțin substanțe produse de bacterii poate provoca stări de greață, vomă,diaree, dureri abdominale, iar uneori chiar febră. Potrivit specialiștilor Copilul.ro, simptomele pot fi foarte severe și pot apărea la un interval de 30 de minute până la 7 zile de la data consumării alimentului contaminat. Pentru a nu se ajunge aici, este esențial ca părinții și îngrijitorii să poată preveni aceste îmbolnăviri cauzate de bacterii prin prepararea, păstrarea și servirea alimentelor în cele mai bune condiții. Iată câteva măsuri de precauție ce ar trebui luate înaintea administrării la copii a formulelor de lapte, a laptelui de mamă, dar și a alimentelor solide:

Formulele de lapte pentru sugari

A se folosi formula de lapte înaintea datei de expirare! Toate cutiile au inscripționate data fabricației și data expirării valabilității. Aceasta este metoda cea mai sigură de a beneficia de toate calitățile laptelui, deoarece se știe că după data de expirare, nivelul vitaminelor conținute scade. De asemenea, aspectul laptelui se poate schimba: formula poate să aibă un aspect incolor, iar grăsimea se separă de lichid.

Evitați înghețarea formulei de lapte sau să folosiți formule care au fost în prelabil congelate.Congelarea nu afectează calitatea nutritivă, dar pot apărea schimbări de aspect.

Aruncați orice surplus de lapte rămas în biberon după hrănirea sugarului. Bacteriile din gura copilului ce pot pătrunde în biberon se pot dezvolta și înmulți chiar și în condiții de frig. Nici păstrarea la frigider și nici fierberea laptelui nu pot distruge aceste bacterii.

Închideți ermetic sticluța de lapte atunci când o puneți în frigider.Sticlele începute cu formule gata preparate pot fi păstrate la frigider peste 48 de ore. Formulele de lapte care necesită prepararea prealabilă pot fi folosite după preparare în 24 de ore.

Folosiți biberoane sterilizate și apă fiartă atunci când preparați laptele până când medicul va decide că această nu mai este necesar. Asigurați-va că mâinile și toate vasele pe care le folosiți pentru prepararea laptelui sunt curate. Laptele sau alimentele nepăstrate la frigider mai mult de două ore devin periculoase. Nu lăsați biberonul în pătuțul copilului. Consumarea laptelui din biberon peste câteva ore este riscantă. Dacă bebelușul este lăsat să adoarmă cu biberonul în gură, această situație poate cauza carii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Diverse : Ce trebuie să știi despre suzetă
Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Diverse : Nu tratați copilul ca pe un om mare
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Ce gustare îi dai copilului
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Idei pentru vacanța de vară
Pagina a fost generata in 1.7285 secunde